Geçen yıllarda, sağ ayağımın topuğunda sert bir şey vardı ilk başlarda bir böcek filan ısırmıştır diye umursamıyordum ama zaman içerisinde hiç bir şekilde yere tam basamamaya başladım ve sağ ayağım resmen topal gibi yürümeye başlamıştım.
Sağa sola soruyor ama bir türlü nedir bilmiyordum sonra bir tane tanış ” ya birader senin ayağında topuk dikeni var bende de vardı ameliyat oldum ” dedi. Araştırma yaptım İnternet’ten harbiden anlatıldığı gibi topuk dikeni olduğuna kanaat getirdim.
Ameliyat ile o bölgeyi oyuyorlarmış, et sertleştiği için her darbe oraya matkap giriyormuş gibi hissettiriyordu neyse kabul ettim ameliyatı, ama bir yazı okudum İnternet’ten 2002’den kalan acaba dedim ne kaybederim dedim denedim belki inanmayacaksınız ama bir gecede ne diken kaldı nede ağrı sızı kaç yıl oldu bir daha olmadı öyle şeyler şaşırdım yani alternatif tıp yöntemleri işe yaramıştı.
Arkadaşlar sizde deneyin ne kaybedeceksiniz bende bir gecede geçti siz 3 günde deneyin sonuçta ameliyatsız kurtulma ihtimaliniz var. Tarifi aşağıda veriyorum deneyin ve olumlu olumsuz geri dönüş yapın bize.
Topuk Dikeni Nasıl Geçer? Tedavisi Nasıldır?
-Topuk Dikeni rahatsızlığının ilk tedavisi istirahattir. Ayağın üzerindeki baskının azaltılması ve aşırı yükleme yapmamaya dikkat edilmesi gerekir.
-Topuk dikeninin nedenlerinden biri olan duruş, yürüme bozukluğunun olup olmadığı muayene edilerek belirlenmelidir. Varsa ilk etapta bu durum iyileştirilmelidir. Duruş bozukluğunun giderilmesi akabinde topuk dikenine de etki edecektir.
-Topuk Dikeni belirti hafifletmek için de, ağrılı bölgeye, günde iki, üç defa, yirmi dakika süreyle buz uygulayabilirsiniz.
-Evde de yapılabilecek uygun egzersizlerle beraber topuk dikeni ağrıları azaltılabilir ve kontrol altına alınabilir.
-Ayağınızın altına Tenis topu veya konserve kutusu koyup çevirerek masaj yapın.
-Topuk dikeni, ilaç ve doktor tedavisine gerek kalmadan geçebildiği gibi ileri boyutlara gelen rahatsızlıklarda doktora başvurmak gerekir.
-Medikal ürünler satan bir yerden alacağınız topukluk ve tabanlık ağrıyı azaltmada etkili olacaktır. Egzersizle iyileşmeyen hastalarda atel bileklik kullanımı söz konusudur. Gece kullanılan atel ayağın 90 derecede durmasını sağlar.
-Topuk dikeni tedavisinde fizik tedavi de etkili yöntemlerden biridir.
-Doktorlar tarafından önerilecek olan bölgesel iğne tedavisi de ciddi boyutlara varan topuk dikeni tedavileri için etkilidir. Kortizon (steroid) veya PRP enjeksiyonları yapılabilir. Yan etkileri yoktur.
-Nadiren de olsa topuk dikeninin egzersiz ve ilaç takviyesiyle geçmeyecek riskli boyutlara gelmesi sonucunda ameliyat uygulaması yapılabilir.
İbrahim Saraçoğlunun Topuk Dikeni Tedavisi :
Malzeme olarak, çekirdekli siyah kuru üzüm, orta acılıkta kırmızı pul biber gerekmektedir. Her biri 3 gün uygulanmak suretiyle, 3 aşamada yapılacaktır.
* Üç yemek kaşığı Orta acılıkta kırmızı pul biberi havanda ezdikten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sargı çıkarılacak. Üç gün uygulanacak.
* 3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile beraber dövdükten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sargı çıkarılacak. Üç gün uygulanacak.
* Orta acılıkta kırmızı pul biber ve çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile birlikte dövdükten sonra akşam yatmadan önce 3 yemek kaşığı kadarı bir tülbent veya gazlı bezle topuğunuza sarın. Sabah sargı çıkarılacak.
Not : Bu kürün yararlı olması için kırmızı pul biberin ebter (kısır) tohumdan üretilmemiş olması gerekiyor.
Kür ile ilgili Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlunun aşağıdaki videolarını izleyebilirsiniz.
Not : Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Topuk Bakımı Kürünün yüzde 60 oranında yarar sağladığını açıkladı.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen...
Görsel kaynaklar:
- https://www.youtube.com/watch?v=TzWXaEt7hPM
- https://www.youtube.com/watch?v=TzWXaEt7hPM
- https://www.youtube.com/watch?v=On1m1tQqEpk