Ana içeriğe atla

Japon Çocuklarının Uysal Olma Nedenleri (Muhteşem, Herkes Okumalı)

Japon halkının karakteri dünyada birçok kesimlerce beğenilmektedir. Onların, aşırı büyük trajedileri muazzam bir stoacılıkla karşıladıklarını görürüz. Hiçbir durumda kontrolü ve kolektif bilinci kaybetmezler. Ayrıca, başkalarına gösterdikleri büyük saygı ve iş ahlakı ile bilinirler.

Sadece Japon yetişkinler değil, çocuklar da Batı dünyasında gördüğümüz şeylerden çok farklıdır. Çok genç yaştan itibaren, yumuşak huylu ve nazik olmak ile meşhurlardır. Japon çocuklar öfke nöbetlerine girmez ve kontrolü kaybetmezler.

Başarısız bir şekilde kendi tepkilerini kontrol etmeye çalışmak, korkunun köleliğine yol açan senaryosudur.

– Giorgio Nardone

Japonlar, kendini kontrol etme, saygı ve dizginleme değerlerinin hakim olduğu bir toplum oluşturmayı nasıl başardı? Çok katı oldukları için mi disiplinli bir topluma kavuştular?

Ya da belki, çocuk yetiştirme stratejileri etkili kalıpları mı içeriyor? Bu konuyu daha ayrıntılı olarak inceleyelim.

Japonlar aileye çok önem verir

Japonları özel kılan şey, çeşitli nesiller arasındaki ailesel ilişkilerdir. Yaşlı ile genç arasındaki bağ, dünyanın herhangi bir yerinden daha empatik ve sevecendir. Onlara göre, yaşlılar bilgelikle doludur ve ehemmiyeti hak ederler.

Buna karşılık, yaşlılar da çocukları ve gençleri eğitimdeki yetişkinler olarak görürlar. Bu nedenle onlara karşı hoşgörülü ve sevecen davranırlar. Yargılayıcı ve sorgulayıcı değil, yönlendirici ve rehber bir rol üstlenirler. Bu nedenle gençler ve yaşlılar arasındaki bağlar uyumlu olmaya meyillidir.

Japonlar geniş ailelerine çok değer verirler. Fakat aynı zamanda sınırlar sıkı bir şekilde belirlenmiştir. Örneğin, anne ve babanın vakti olmadığı için çocuğun sorumluluğunu almak büyükbaba ve büyükanne için anlaşılamazdır. Bağlar bir iyilik alışverişi üzerine değil, her biri kendi yerinde olan dünya görüşüne dayanır.

Çocuk yetiştirmek hassaslığa dayalıdır

Japon ailelerin çoğunluğu çocuk yetiştirmenin sevgi dolu olması gerektiğini anlar. Bağırmak hiç hoş görülmez ve güçlü bir suçlama unsuru olarak görülür. Ebeveynlerin çocuklarından bekledikleri, başkalarının duyarlılıklarına saygı duyarak dünyayla nasıl ilişki kuracaklarını öğrenmeleridir.

Genel olarak, bir çocuk yanlış bir şey yaptığında, anne-baba onu bir bakışla ya da hoşnutsuz bir jestle disipline eder. Onların, eylemlerinin kabul edilemez olduğunu görmelerini sağlayan şey budur. “Onu incittin” veya “kendine zarar verdin” gibi cümleleri kullanmak onlar için yaygındır, çünkü bu şekilde o davranışın zararlı bir şey olduğu için kabul edilemez olduğunu gösterirler.

Bu formül nesnelere bile uygulanır. Örneğin, bir çocuk bir oyuncağı kırmışsa, ebeveynin “onu incittin” deme ihtimali çok yüksektir. “Kırdın” demezler. Japonlar nesnenin işlevselliğine değil, katma değere vurgu yaparlar. Bu nedenle çocukların her durumda duyarlı olmaları için çok genç yaşta öğrendikleri, onları daha saygılı bir birey yapan şey budur.

En büyük sır: kaliteli zaman

Yukarıdaki unsurların hepsi çok önemlidir. Ancak hiçbiri, Japonlar’ın çocuklarıyla kaliteli zaman geçirme kavramı kadar önemli değildir. Çocuk yetiştirmeyi uzaktan yapılan bir şey olarak görmezler, bunun tam tersidir. Çocuklarıyla güçlü bağlar kurmak onlar için çok önemlidir.

Bir annenin üç yaşından önce çocuğunu kreşe veya anaokuluna göndermesi olağan değildir. Çocuklarını her yere taşıyan anneleri görmek daha yaygın bir şeydir. Daha geleneksel toplumlarda da görülen bu fiziksel temas, daha derin bağlar yaratır. Tenin yakınlığı aynı zamanda ruhun yakınlığı olur. Japon bir anne için, çocuklarıyla konuşmak çok önemlidir.

Aynı şey, babalar ve dedeler için de geçerlidir. Ailelerin konuşmak için bir araya gelmeleri çok yaygındır. Bir aile olarak yemek yemek ve hikayeler anlatmak en sık yapılan etkinliklerdir. Aile öyküleri tekrar tekrar anlatılır ve bununla birlikte, konuşulan şeylerin önemi ile birlikte bir kimlik ve aidiyet duygusu çocuğa geçirilir.

Bu yüzden Japon bir çocuğun öfke nöbetine kapılması çok nadir görülür. Onlar için karışıklık yaratmayan bir çevre ile çevrilidirler. Onlar, sevginin eksikliği hissetmezler. Dünyanın bir düzeni olduğunu ve her insanın bir yeri olduğunu algılamaktadırlar. Bu da onlara huzur verir, onları hassaslaştırır ve duygusal patlamaların gereksiz olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

Bu önemli bilgileri daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen...

Görsel kaynaklar:

  • http://howibecametexan.com/2016/01/25/why-are-japanese-kids-are-so-calm-parenting-in-japan-vs-america/
İçerik Kaynakları :
  • http://howibecametexan.com/2016/01/25/why-are-japanese-kids-are-so-calm-parenting-in-japan-vs-america/

ŞUAN EN ÇOK NE OKUNUYOR 👇👇

Senede 1 Bu Karışımı Evine Uygulayanın Evine Böcek Girmez.

Senede 1 Bu Karışımı Evine Uygulayanın Evine Böcek Girmez Evinizden çıkmayan inatçı böceklerinden kurtulmak için bu karışımı hazırlamalı ve 4-5 gün üst üste uygulamalısınız. Ardından böceklerin kaçtığını, kaçmayanların da öldüğünü göreceksiniz. Özellikle hamam böceği görünümü ve hareketleri nedeniyle oldukça ürkütücü ve tiksindirici bir haşeredir. Birçok kişi karşı karşıya gelmekten bile korkarken kimileri de düşünmeye dahi dayanamaz. Tüm bunların yanında kimse evinden sürekli olarak üreyen hamam böceği ailesinden birey görmek istemez. Marketlerde satılan kimyasal ürünleri kullanarak kendinizin ve evdeki sevdiklerinizin sağlığını riske atabilir ya da kendi böcek savıcı ilacınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Çünkü bu böcekler ile mücadele etmezseniz evinize sık sık bakteri taşıyacaklar, kısa sürede hastalık derecesine varan sonuçlar ile karşılaşabileceksiniz. Doğal böcek ilacı nasıl hazırlanır? Vereceğimiz tarifi uygulamadan önce ilk olarak aşa

Duş ve Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?

Eğlenceli bir iş olarak görülmese de temizlik konusu mühim. Özellikle bazı yerlerin temizliği çok elzem bir o kadar da keyifsiz, kabul. Ama yapmaktan başka da çare yok. Aslında elinizdeki malzeme ile kolayca temizleyeceğinizi bilseniz, hiç bir temizlik can sıkıcı değil. Hal böyle olunca, özellikle en çok nefret edilen temizlik yerlerinden biri olan duş temizliği için güzel bir pratik yöntemler bulmak lazım. Malum, banyo evde en çabuk ve en çok kirlenen bölge olarak sayılabilir. Özellikle fayansların kirlenmesi, l avaboların leke tutması ve duştan sonra meydana gelen su basıncı, duşun düzgün temizlenmediğinde ortaya çıkan problemlerdendir. Keyfinize göre pahalı temizlik malzemeleri satın alabilir veya bir temizlikçi tutabilirsiniz. Ancak bunları düşünmek yerine gelin daha yakın olan ucuz ve en önemlisi de hızlı olan bu yöntemleri deneyelim. En iç rahatlatıcı özelliği de, sadece iki malzemeye ve birkaç eşyaya ihtiyacınız olmasıdır; Malzemeler :  250 ml sı

Yüksek Tansiyona İlaç Gibi Gelen Besinler

Stres, şişmanlık ve sigara gibi etkenler tansiyonu tetikleyip, kalp hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Lavanta, limon ve sarımsak aniden fırlayan tansiyona ilaç gibi etki ediyor, hayat kurtarıyor... Hipertansiyon, yani yüksek tansiyon, kan dolaşımı için damarlarımızda gerekli olan kan basıncının normalden fazla olmasıdır. Atardamarlardaki büyük kan basıncının 140, küçük kan basıncının ise 90'a eşit ya da daha yüksek olduğu durumlara denilir. Yüksek tansiyon ülkemizde her 3 kişiden 1'inde görülen önemli bir sağlık sorunudur. Tedavi edilmediğinde; kalp yetmezliği, kalp büyümesi, damarlarda daralma, felç, böbrek yetmezliği ve körlük gibi ciddi sorunlara neden olur; bu nedenle mutlaka erken teşhis ve tedavi edilmelidir. İLAÇ GİBİ BESİNLER... SARIMSAK: Mide kanserlerini önler. Tansiyon ve kolesterolü düşürür. LİMON: Limonlu su, tansiyon düşürmek için halk arasında en sık kullanılan yöntemdir. Limon suyunun tansiyon düşürmedeki etkisi tıbbi araş

Ayaklardaki Yanma, İğne Batması, Uyuşma ve Karıncalanmanın Sebebi

Ayaklarda yanma, iğne batması, uyuşma ve karıncalanma gibi hisler, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir ve genellikle vücudunuzda bir tür sinir hasarı veya rahatsızlık olduğunu gösterir. Bu tür semptomlar, çeşitli sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir ve dikkate alınması gereken önemli işaretlerdir. Bununla birlikte, ayaklarda yanma ve karıncalanma hissi, genellikle basit bir durumdan kaynaklanır. Örneğin, uzun süre ayakta durma, yanlış ayakkabı giyme veya bacakları çaprazlama gibi durumlarda, ayaklardaki sinirler sıkışabilir ve bu da yanma, iğne batması veya uyuşma hissine neden olabilir. Ancak, bazen daha ciddi sağlık sorunları da bu tür semptomlara yol açabilir. Diyabet, periferik nöropati, tarsal tünel sendromu, spinal disk herniasyonu, vitamin eksiklikleri gibi durumlar, ayaklarda yanma ve karıncalanma hissine neden olabilir. Bu nedenle, bu tür semptomlarla karşılaşırsanız, bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, semptomlarınızın nedenini belirlemek için bir diz

EVDE İÇİ SARARAN, DIŞI KARARAN ÇAYDANLIK NASIL PIRIL PIRIL YAPILIR? - DOĞAL YÖNTEM

Evde Çaydanlık Nasıl Parlatılır? Çay içmesi ne kadar keyifliyse demlik temizlemesi de bir o kadar keyifsizdir. Ama küçük 1-2 püf noktasını bilirseniz pırıl pırıl demlikler i elde etmek hiç de zor değil! Evinizde en çok kullandığınız mutfak gereçlerinden birisi de çaydanlıklardır. Özellikle çay deminin ve sudaki kirecin de neden olması ile birlikte çaydanlıklar oldukça kısa sürede kirlenir ve kalıcı izler oluşarak parlak görünümünün kaybolmasına neden olabilmektedir. Çayı çok seven bir millet olduğumuz için gün içinde pek çok kez çay demleriz. Ancak çaydanlığı temizlemek çay içmek kadar keyifli olmayabilir. Evde kolay bir şekilde kirlenen çaydanlıklarınızı temizleyerek parlatabilirsiniz. Evde çaydanlık parlatmak için artık vakit kaybetmenize gerek yok. Kararan Ve Kireç Lekesi Oluşan Çaydanlıklarınızı Evde Nasıl Parlatabilirsiniz? Limon Tuzu  Çaydanlığın içerisinde oluşan kahverengi ve sarı lekeleri temizlemenin en kolay yolu limon tuzudu

Limon, Tuz ve Karabiber ile İyileşen 5 Hastalık

Yemeklerinize farklı bir aroma katmak için kullandığınız tuz, limon ve karabiber, aynı zamanda birçok sağlık problemine iyi geliyor. İşte tuz, karabiber ve limon üçlüsünün iyi geldiği rahatsızlıklar… 1- Soğuk algınlığı : Kaynamış suyun içerisine yarım limonu ekleyin. 10 dakika geçtikten sonra suya bir çorba kaşığı organik bal döküp tüketin. 2- Boğaz ağrısı  : Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı deniz tuzu ve bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin. NOT: Birkaç gün boyunca bu gargarayı uygulayın. 3- Astım  :  Kaynayan suya 2 karanfil tomurcuğu, 15 fesleğen yaprağı ve 10 adet karabiber atın. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra cam kavanoza dökerek 2 yemek kaşığı bal tüketin. 4- Diş ağrısı  : Yarım çay kaşığı toz karabiberi, bu miktardaki karanfil yağı ile karıştırın. Karışımı ağrıyan dişinize uygulayın. 5- Mide bulantısı  : Bir çay kaşığı karabiber ile bir yemek kaşığı limon suyunu ılık suyun içine ekleyin. Limonun insan sağlığ

Ev Temizliğinde Asla Sirke Kullanılmaması Gereken Yerler

Kimyasal kullanmamak için çoğu zaman ev temizliğinde sirke kullanırız. Ancak ev temizliğinde sirke her zaman yarar sağlamıyor. Evinizde kullandığınız birçok noktada sirke yarar yerine zarar verebiliyor. İşte ev temizliğinde asla sirke kullanmamanız gereken yerler. Sirke yemekler dışında temizlik konusunda da çoğu ev hanımının kurtarıcısı haline geldi. Yer silmeden çamaşır makinesinde yumuşatıcı olarak kullanmaya, dibi tutmuş tencereleri temizlemeye kadar daha birçok şeyde sirke kullanılıyor. Ancak sirke ev temizliğinde bir numaralı yardımcınız olsa da asla kullanılmaması gereken yerler var. İşte ev temizliğinde sirkeyi kullanmamanız gereken yerler Granit ve mermer mutfak tezgâhları  : Sirke içerisinde yer alan yoğun miktardaki asit nedeniyle granit ve mermer yüzeylere zarar verebilir, lekelenmeler oluşmasına neden olabilir. Ütüdeki yanık lekeleri  : Bayanların korkulu rüyası haline gelen ütü üzerine yapışmış yanık lekelerinde sirke ve tuz kullanımı

Cilt Üzerindeki Siğil, Ben, Siyah Nokta, Et Beni ve Yaşlılık Lekeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Yok Edilir?

Kozmetik ürünlere, pahalı kremlere, jellere, cerrahi işlemlere dünyalar dolusu paralar vermeyin! Boşuna kendinizi de üzmeyin. İşte her türlü cilt lekenize ilaç gibi gelecek doğal çözümler... Cildimiz sürekli olarak farklı kimyasallara, güneş ve kirili hava gibi olumsuz etkenlere maruz kalıyor. Fakat aynı zamanda hormonal dengesizlikler, stres ve sağlıksız beslenmeler de bunlara eklenince cildimiz ben, siğil, et beni, yaşlılık lekeleri ve siyah noktalara savaşmak zorunda kalır. İyi haber şu ki bu sorunları tedavi etmek için sayısız doğal yöntem var! Bu “doğal tedaviler” kesinlikle tıbbi tedavi yerine geçmez, ancak denemeye de değer! Benler: MedicineNet’te yayınlanan habere göre, benler cildin pigment üreten hücreleri olan melanositlerden oluşur. Benler güneşe maruz kaldıklarında, daha koyulaşır ve cildin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilirler. Doğal yöntemlerle bunlardan kurtulmak için Healtline’da yayınlanan bir haberde sarımsak öneriliyor. Sarımsağı benle

Anadolunun Çoğu İlinde Var... Faydaları O Kadar Çok, Yemeği Öyle Güzel Oluyor Ki Denemelisiniz

Madımak otu, özellikle Anadolu mutfağında sıkça kullanılan ve çeşitli sağlık faydaları olan bir bitkidir. Madımak otunun faydaları şunlardır: Sindirim Sistemi Sağlığı: Madımak otu sindirim sistemi için faydalı bir bitkidir. Sindirim sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekleyebilir. Bağışıklık Sistemi Güçlendirme: Madımak otu, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahiptir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruyabilir ve bağışıklık sistemini destekleyebilir. Antioksidan İçeriği: Madımak otu, antioksidan bakımından zengindir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerin sağlığını korur ve yaşlanmayı geciktirebilir. İdrar Yolu Sağlığı: Madımak otu, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkiye sahip olabilir. İdrar yolu enfeksiyonlarını önleyebilir ve tedavi edebilir. Cilt Sağlığı: Madımak otu cilt sağlığı için faydalıdır. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki ilt

Çamaşırlarınızı Çok Daha Temiz, Parlak ve Canlı Hale Getirecek 13 Özel Yıkama Taktiği

Çamaşır yıkamak muhtemelen en sıkıcı ev işlerinden biridir ve bunun çözümü için neredeyse hiçbir yol yoktur. Mühendisler her zaman bizler için yeni ev aletlerini icat ederler hatta artık uzaktan bile kontrol edilebilen bir tür çamaşır makinesi bile var ama hala bu süreç hiç keyifli değil. İstatistiklere göre, kadınlar yaklaşık olarak günde 17 dakika çamaşır yıkıyor. Bu yazıda sizinle; çamaşırlarınızı ayırmak, çamaşırlarınızı yıkamak ve çamaşırlarınızı kolayca kurutmak için harcadığınız zamanı önemli ölçüde azaltabilecek bazı hileleri paylaşacağız. Sizler için çamaşırları hızlı ve basit bir süreç haline getirecek öneriler listesi hazırladık. 1. Çamaşırlarınızı beyazlatmak için çamaşır makinenize bir miktar aspirin hapı koyun. Bazı insanlar, sıklıkla ortaya çıkan sarı ter lekeleri nedeniyle beyaz kıyafetleri giymekten kaçınmayı ister. Artık güzel, beyaz bir gömleği giymekten hiç korkma, sana iyi haberlerimiz var! Birkaç aspirin hapını çamaşır makinesine