Ana içeriğe atla

Ocak 2018 Aylık Yorumlar




Aylık burç yorumları ile burcunuzun o ayki durumunu ve diğer burçlarla olan ilişkilerini aylik olarak takip edebileceğiniz bir yazı hazırladık. Burç burç Ocak ayına ait aylık burç yorumlarınızı aşağıdan okuyabilirsiniz.
KOÇ BURCU :  İş hayatınızın ön plana çıkacağı günler kapınızda. 

2 Ocak günü gerçekleşecek dolunay, birkaç gün boyunca aile düzeni, eviniz ve evdeki düzenle ilgili bazı konuların gözünüze çarpmasını sağlayacak. Dolunay ışığı altında evinizi değiştirmeye, taşınmaya, veya bir yenilenme içine girmeye karar verebilirsiniz. İş ve özel hayatınız arasındaki denge de ayın ilk günlerinde özen göstermeniz gereken konuların başında geliyor.

Özellikle ayın 11’inden sonra kariyerinizle ilgili önemli fikirler geliştirebilir, başakalarının da bunu duymasını sağlayabilirsiniz. Konumunuz, çalıştığınız şirketle ilgili gelişmeler var. İş teklifleri veya farklı pozisyon önerileri gelebilir. Kişisel imajınıza önem gösterin. Bakımlı, şık ve profesyonel bir görüntü sergilediğinizde, bulunduğunuz konumu hak ettiğinizi de hissedeceksiniz.

18 Ocak sonrası birkaç hafta boyunca sosyal alanda önemli tanışmalar, karşılaşmalar ve ekip çalışmaları sayesinde ideallerinize doğru ilerlediğinizi görebilirsiniz. İş arkadaşları, meslektaşların yardımını alabileceğiniz bu dönemde evinize ve ofisinize kapanmayın. Davetleri kabul edin, öğle yemeklerini ofis dışındaki iş insanlarıyla yemeye çalışın.

31 Ocak günü gerçekleşecek Ay tutulması, 10 gün boyunca yaratıcılığınızı tetikleyecek. Sizi ön plana çıkaracak. Aynı anda aşk hayatınızda da bazı kararları artık vermeniz gerekecek. Yalnızsanız birine sırılsıklam aşık olabilirsiniz.




BOĞA BURCU : İş geziler, kısa geziler planlıyorsanız doğru zamandasınız.

Ocak ayının ilk günlerinde etkili olacak dolunay iletişiminizle ilgili. Yazılı iletişim konularında, imzalanması gereken sözleşmelerde, e-postalar, yazışmalar, sosyal medya projelerinde cesur olun. Zaman kaybetmeden aksiyona geçebilirsiniz. Bir süredir üzerinde çalıştığınız müşteri teklifleri, saha çalışmaları ve araştırmalarda sonuçları alabileceğiniz, gidişatı öğreneceğiniz bir hafta olacak. İş geziler, kısa geziler planlıyorsanız doğru zamandasınız.

Kardeşler, çocukluk arkadaşları ve yakın çevrenizle ilgili beklediğiniz gelişmeleri de haber alabilirsiniz. Ay boyunca pek çok gezegenin Oğlak burcunda olması, yurt dışı bağlantılı işlere dikkat çekiyor. Uzaklara gitmek, oralardan bazı kimselerle irtibata geçmek, global projelerde çalışmak gibi konular hayatınıza giriyor. Bu gökyüzü transiti, aynı zamanda sizin kişisel gelişiminiz, ufkunuzu genişletmeniz ve hatta bir akademik kariyer yapmanızı da sağlayabilir. Basın yayın, medya ve reklamcılık konuları da alternatifler arasında.


Tüm bu alanlarda bu ay sadece küçük bir başlangıç kendini hissettirecek. İki buçuk yıl boyunca ağır ve etkili gezegen Satürn’ün konumu kendinizi aşmanızı, yeni ufuklara yelken açmanızı sağlayacak. Üstte bahsettiğimiz alanlarda kendinizi geliştireceğiniz, hayata olan inancınızın arttığı bir dönem başlıyor.

31 Ocak günü gerçekleşecek Ay tutulması ise 10 gün boyunca etkili olacak. Ay tutulmaları hayatımızdaki belli konuları görmemizi sağlar. Ay ışığı çok kuvvetlidir. Bu tutulma, özel hayatınızda, ev ve aile düzeniyle ilgili konularda değiştirmeniz, farklılaşmanız gereken alanları gösterecek. Daha büyük bir yere taşınma kararı alabilirsiniz.

İKİZLER BURCU : Korkacağınız hiçbirşey yok.

Ayın hemen ilk günlerinde maddi birikmlerinizle ilgili konular gündeme geliyor. Kazancınız, cebinizde ne kadar para olduğuna dönüp bakmanız gerekebilir. Bir yatırım kararı kendinizi ileriye dönük güvence altında hissetme isteğinden gelebilir. Maddi veya manevi anlamda kendinize yatırım yapacak, para yerine geçecek, ya da paranızı artırmanızı sağlayacak konulara girişebilirsiniz. Önünüzde duran alternatifleri değerlendirmek Dolunay ışığında kolay olacak. Ay boyunca ortaklaşa paylaşımlar, hem eşiniz, hem ortağınız hem de çok yakınlarınızla ilgili olarak gündemde olacak. Mal paylaşımları, miras konuları veya ortaklıkta koyulan paraların getirisi ciddiyet istiyor.


18 Ocak gününden sonra birkaç hafta boyunca Venüs sayesinde isteyerek, keyifle bazı gelişim fırsatları bulacaksınız. Yurt dışı bağlantılı, hatta yabancı birilerinden destek görebilir, hep istediğiniz bir yabancı dili öğrenmeye hız verebilirsiniz. Reklamcılık, felsefe, medya, basın gibi konularda fırsatlar karşınıza çıkabilir. Hayata olan inancınız artıyor. Her şeyi mantıklı, bilgiye dayalı düşünüp yeni fikirler üretmeye bakın. Dünya çapında filmler, dünya çapında entelektüel oluşumlar ilginizi çekiyorsa hiç durmayın.

31 Ocak günü gerçekleşecek Ay tutulması 10 gün boyunca etkisini gösterecek. Kararlarınızı tüm bilgiler ışığında rahatlıkla alacağınız bu günlerde konu sözleşmeler, iletişim ve ulaşım olacak. Yazılı ve sözlü iletişim projeler, internet işleri, saha satış konularında karar alıp yürümeniz, işleri hızlandıracak. Korkacağınız hiçbirşey yok.






YENGEÇ BURCU : Ertelemeyi bırakıp harekete geçin.

2 Ocak günü Yengeç burcunda gerçekleşecek Dolunay birkaç gün boyunca en fazla sizin üzerinizde etkili görünüyor. Hayatınızın her alanında bazı kararlara doğru yola çıkıyorsunuz. Aralık ayının son günlerinden itibaren kendiniz gösteren gelişmeler, herşeyi apaçık farketmenizi, tüm bilgileri edinmenizi sağlayacak.

Ertelemeyi bırakıp harekete geçin. Kariyer alanında tekliflere cevap verin, iş hayatınızda manevralarınızı yapın. Fiziksel hareketlilik, spor, beslenme düzeniyle ilgili kararlarınızı alın, yeni uygulamalara başlayın. Bu ilk birkaç gün sağlık kontrollerinde de doğru zamanlarınız. Ay boyunca ilişkiler, karşıdaki kişilerin tavır ve fikirleri önemli olacak.

Oğlak burcundaki Satürn, iki buçuk sene boyunca otorite figürleri, mesafeli ve sert insanlarla birarada çalışma, konum olarak üstte olan, sizden olgun kişilerin talimatlarını işaret ediyor. İlişkiler yoluyla disipline olduğunuz uzun soluklu dönemin ilk ayı ise Ocak. Bütün bu gelişmelerin yanında 31 Ocak günü Ay tutulması gerçekleşiyor. Karşıtlık ve iki şeyin arasında kalma, karar verme konularını içeren tutulma sizin hayatınızda para ve güvenceyle ilgili olabilir.

Paranızı nasıl değerlendirmek istediğiniz, ortak paylaşımlarda nasıl hareket etmek istediğiniz önem kazanıyor. Miras, mal paylaşımı, alım satım konularında herşey sanki bir çırpıda olacak. Şartlar maddi birikimlerinizin artacağını, cebinizdeki paranın çoğalacağını gösteriyor.

Başkalarından gerektiğinde borç ve yardım istemekten çekinmeyin. Para veya manevi destek, bilgi desteği görebileceğiniz kişilere yakınsınız. Farklı kazanç olanaklarını, yöneticinizden zam istemeyi, primlerinizi artırmak için insan kaynaklarıyla konuşmayı deneyin.


ASLAN BURCU : Yaratıcılıkta sınır tanımayın.

Ayın ilk günlerinde iç dünyanızda hissettiklerinize güvenin. Rüyalar ve sezgileriniz size doğru şeyler söylüyor olabilir. İşyerinde ayın ilk haftası projelerin gidişatı, kimlerle çalışacağınız, size bağlı çalışanların durumları netlik kazanacak. Bir süredir belirsizlik gösteren işlerin netleştiğini göreceksiniz.

Şu bir gerçek ki herkes daha yeni yıl rehaveti içindeyken siz kolları sıvamış ofiste çalışıyorsunuz. Kontrol edemediğiniz konulara, dedikodulara, şehir efsanelerine kulaklarınızı tıkayın. Kendinizi somut konulara verin. Üretken ve çalıkan olmak sizi her türlü durumdan en iyi şekilde çıkaracaktır.

Oğlak burcundaki Satürn ve Pluto birlikteliği, bu ay daha güçlü bir etki yaratıyor. Diğer taraftan 31 Ocak günü belki de sizin için yılın en önemli zamanı olacak. Aslan burcunda gerçekleşecek Ay tutulması etkisi bir hafta önce ve bir hafta sonra etkisiniz sürdürüyor. Bu tutulmanın hayatınızdaki en büyük anlamı: YOL AYRIMI.


Sizin artmanızı, çoğalmanızı, yenilenmenizi, tazelenmenizi sağlayacak bu güçlü gökyüzü transiti önemli adımlar atmanızı bekliyor. Ertelemek yerine, kararlarınızı arka arkaya verin. İlişkilerde, alışkanlıklarda, ruhsal ve kariyer gelişim konularında ne istediğinizi hiç bu kadar iyi bilmemiştiniz. Kararlı, ısrarcı olun. Buna ihiyacınız var. Bazı kimselerle uzak kalmaya karar verebilirsiniz. Bazı projeleriniz ise yeni kapılar açabilir.

Yeni bir iş, yeni bir fiziksel görünüm söz konusu olabilir. Ay tutulması sırasında geri giden önemli bir gezegen olmaması, atılacak adımların sağlam olacağını da gösteriyor. İlişkilerinizde, özel ve iş hayatınızdaki kimselerde değişim var. Venüs, karşı taraftan size gelecek desteği gösteriyor. 26 Ocak sonrası Mars’ın konumu yaratıcılık, hobiler, eğlenceli projeler, stratejik işler, sunumlar ve gözönünde olma fırsatlarını sunuyor. Yaratıcılıkta sınır tanımayın.


BAŞAK BURCU : İlerleme kaydedeceğiniz fırsatlar var.

Bu seneye iyi başladınız. 2 Ocak günü gerçekleşen Dolunay, sosyal alanda sizi destekliyor. Birkaç gün boyunca etkileri sürecek olan Dolunay, daha fazla kişiyle temasta olmanızı sağlayacak. Meslektaşlarınızı, ekip çalışması içinde yer alacağınız dernek çalışmalarını hayatınızda daha fazla bulacaksınız. Gelecek planlarınız, idealleriniz, hayatta ulaşmak istediğiniz ana hedefle ilgili de ilerleme kaydedeceğiniz fırsatlar var.

Oğlak burcunda gezegen yoğunluğu yaratıcı projelerde sizi destekliyor. Bir süredir hobiniz olan, ilgi alanınıza giren konuları işle bağlantılı projelere dönüştürebilirsiniz. Üretken ve pratik olmaktan keyif alıyorsunuz. Hobilerinizi bile ciddiye aldığınız bir gerçek. İşte tüm bunları düşündüğünüzde hobiniz yeni bir kariyer oluşturabilir.

Sunumlar, eğitimler, işle ilgili stratejik planlama konuları bu aydan itibaren yavaş yavaş ve her adımda daha kuvvetli bir şekilde hayatınıza giriyor. İki buçuk sene boyunca bu etkiler giderek güçlenecek görünüyor. 26 Ocak günü Yay burcuna geçen Mars, ev ve aile düzeniyle ilgili bir hareketlilik getiriyor. Evi değiştirme, taşınma, tadilat yapma, büyütme gibi konular gündeminizdeyken, dış dünyada daha fazla olmak yerine eve zaman ayırın. Eşya almak, düzenlemeyi değiştirmek için uygun günler başladı.

31 Ocak günü Aslan burcunda Ay tutulması gerçekleşiyor. İşyeri, ofis, günlük düzeninizde çok da taraftar olmadığınız bazı değişiklikler olabilir. Projelerin ve görevlerinizin bazıları sizden alınabilir. Etki alanınıza girmeyen konulara odaklanmayın ve gereksiz yere kuruntu yapmayın.



TERAZİ BURCU : Değişime hazır olun!

Dış dünyadaki konumunuz, kişisel imajınız, kariyerinizle ilgili tüm durumlar açığa çıkıyor. Başkalarının bilmediği hiçbir şey kalmayacak gibi. Bir iş değişikliği, görev değişikliği bekliyorsanız Ocak ayının ilk günlerinde netleşebilir. Sonuçlarını alabilirsiniz. Oğlak burcundaki gezegen yoğunluğu ev ve aile düzeni konularını da gündeme taşıyor. İki buçuk yıl boyunca sürecek bu etkinin ilk günlerindesiniz. Evinizi değiştirmek, taşınmak, aile düzeninin farklılaşması, biraz daha yalnız zaman geçirmek gibi olasılıklar söz konusu.


18 Ocak günü Venüs’ün Kova burcuna geçmesi ile eğlenceli birkaç hafta sizi bekliyor. Eğitim vermek, insanlarla fikir alışverişinde olmak, entelektüel sohbetlere katılmak ve her şeyden önemlisi hoşunuza giden karşı cinsten birileriyle aynı ortamda bulunmak yaşama sevincinizi artıracak. Yaratıcılık yönünüz çok kuvvetliyken, yeni projelere girebilir, tamamen özgün eserler ortaya çıkarabilirsiniz. İnsanlarla bir arada olmak, onlarla çok yönlü iletişime geçmek, stratejik konularda söz sahibi olmak fırsatlardan sadece bazıları olacak. Hayattan keyif aldığınız ne varsa, 18 Ocak sonrası zaman ayırmaya çalışın.

31 Ocak günü gökyüzünde kuvvetli bir etki oluşuyor. Aslan burcunda Ay tutulması gerçekleşiyor. Sizin için olumlu pek çok şeyi tetikleyecek bu tutulmanın etkileri bir hafta öncesinden başlıyor. Aşk, flört etmek, keyifli konulara girmek, kendinizi yaptıklarınızla ortaya koymak konulardan bazıları. Ama daha önemlisi sosyal alanda kaydettiğiniz aşama.

Önemli grup, dernek gibi oluşumların üzerinde etkili bir insan haline gelebilirsiniz. Kulüp ve dernek başkanlıkları, meslektaşlarınızı yönlendirecek konumda çalışmanız, ideallerinize de hizmet eden işler gündeme geliyor. Ne yapıp edin 20 Ocak sonrası hep sosyal kalın, gelen davetleri kabul edin. Heyecan duyacağınız işler başarıyorsunuz. Böylece evdeki karamsarlığı da üzerinizden atacaksınız.



AKREP BURCU : Sadeleşin, yalınlaşın sizin için çok güzel olacak.

Ayın ilk günlerinde Dolunay etkisi ile uzaklarla ilgili beklediğiniz haberleri alabilirsiniz. Yurt dışı ve yabancılara ilişkin projeler, reklam, medya, kişisel gelişim alanlarında daha önceden yaptığınız hamlelerin nasıl sonuçlandığını görebilirsiniz.

Genel anlamda konum olarak sizden yukarıda kişilerden destek göreceğiniz iyicil bir Dolunay sizi karşılıyor. Ay boyunca Oğlak burcunda toplanmış gezegen yoğunluğu yazılı ve sözlü iletişim, müşteri teklifleri ve saha ziyaretlerinize yönelmenizin uygun olduğunu gösteriyor. İşlerle ilgili imzalar atıp el sıkışmak için doğru günlerdesiniz.

17 Ocak günü gerçekleşen Yeniay sonrası, daha önce hiç tanışmadığınız yeni müşterilerin kapısını çalabilir, sosyal medya ve internet işlerine girişebilirsiniz. Bu tarihten hemen önceki bir iki gün içinde, iletişim projeleriyle ilgili elinizdeki tüm işleri tamamlamaya bakın. 26 Ocak tarihinden sonra maddi birikimleriniz artıyor. Para kazanma konusunda hevesli, iyimser ve biraz da takipçi olmanız, kazancınızı artıracaktır.


31 Ocak günü gerçekleşecek Ay tutulması, neredeyse ayın en önemli gökyüzü olayı. Ay tutulmaları karşıtlık içerdiği için dengeli düşünmek, alternatifler arasında zor da olsa bir karar vermek gerekiyor. Diğer taraftan Ay tutulmaları aynı zamanda Dolunay zamanıdır. Bu nedenle karar vermek ve yol ayrımlarını daha net görmek, ay ışığı altında mümkün olacak.

Tutulmanın etkileri bir hafta öncesinden başlar. Sizin için bu tutulma kariyerinizde tazelenme anlamına gelebilir. Diğer taraftan ev ve aile düzeni konularında sadeleşmek, yalınlaşmak sizin için yapılacak doğru bir adım olacaktır.


YAY BURCU : Rahatlayacaksınız. Güzel bir ay olacak sizin için.


Yeniden yapılanma ve disiplini sembolize eden gezegen Satürn’ün Yay burcunda olmadığı ilk aya giriyoruz. İki buçuk senedir Yay burçlarının kimlik değiştirmelerini, olgunlaşıp öz disiplin sahibi olmalarını sağlayan Satürn şimdi Oğlak burcunda. Bu sizin için genel anlamda rahatlık anlamına geliyor.

Birkaç önemli gezegenin de Oğlak burcunda olduğu Ocak ayında, sizin için maddi birikimler önemli olmaya başlıyor. Miras, mal paylaşımı yoluyla gelen para, ortaklaşa paylaşımlar konusunda ayın ilk günlerinde bir karar vermeniz gerekebilir. Yatırım, alım satım konularında aksiyon alabilirsiniz. Diğer taraftan bütçenizi doğru yapmanız, gelir gider akışınıza bilinçli şekilde yaklaşmanız gerekiyor. Kaynaklarınızı doğru kullanmak, para biriktirmek isteyebilirsiniz.

26 Ocak günü Yay burcuna geçen Mars sizi hareketlendirecek. Atılım, hareket, mücadele ve hedef odaklı olmayı sembolize eden Mars size güç getiriyor. Öncelikle bu tarihten itibaren bir buçuk ay boyunca özel ve iş hayatınızda kendinize net hedefler koyabileceksiniz. İyimser, enerjik ve neşeli yapınız geri geliyor. Fiziksel aktiviteler, spordan tutun da sağlık ve beslenmeyle ilgili de planlarınızı netleştirebilir, yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz. Kariyer olarak yeni atılımlar içinde olabilir, terfi fırsatlarını zorlayıp, daha iyi bir işe de geçebilirsiniz. İsteklerinizi karşı taraf ile mutlaka paylaşın.

31 Ocak günü gerçekleşecek Ay tutulması etkilerini bir hafta önceden hissedebilirsiniz. Tutulma sosyal ağınızın genişlemesini, yeni tanışıklıklar ve gelecek planları anlamına geliyor. İleriye dönük ideallerinizi destekleyen kişilerle tanışabilirsin.





OĞLAK BURCU : Üretkenliğiniz artacak. Fırsatları iyi değerlendirin.

Ocak ayının ikinci günü karşıt burcunuzda gerçekleşecek Dolunay, etkisi birkaç gün önceden başlayabilir. Hem özel hem de iş hayatındaki ilişkilerinizi dengelemek, yerli yersiz tavırlarda bulunan kimselerden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Bu dolunay ilişkilerde denge arayışı, yeni tanışıklıklar ve ufak restleşmeler de getirebilir. Sakin kalmak ve karşı tarafın duygusal şantajlarına kapılmamak en doğrusu olabilir.

Yeniden yapılanma, disiplin ve sorumluluğu sembolize eden gezegen Satürn’ün Oğlak burcuna geçmesi, iki buçuk sene boyunca büyük bir kimlik dönüşümü içine girdiğinizi, kişilik olarak güçleneceğinizi gösteriyor. Hayata karşı duruşunuz ciddileşiyor. Üretkenliğiniz de artıyor. Bu ay, birkaç gezegenin de Oğlak burcunda olması bu etkiyi kuvvetlendirecek. Kariyerinizi ciddiye almaya başlıyor, önünüze sunulan fırsatları daha fazla ince eleyip sık dokuyorsunuz.

17 Ocak günü gerçekleşecek Oğlak burcunda yeni ay sonrası iş, fizik beden, ruhsal haliniz, zihinsel yapınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz. Yeni bir şeylere başlamak, sıkı sıkıya özdisiplin içinde uygulamaları takip etmek size iyi gelecek. Sorumluluktan kaçmayın, ama arada nefes de almaya çalışın.

31 Ocak günü Aslan burcunda gerçekleşecek Ay tutulması, bir hafta önceden etkilerini gösterecek. Maddi ve manevi olarak en yakınlarınızla ortaklaşa paylaşımlarınızın arttığını göreceksiniz. Miras, mal paylaşımı, alım satım konularında ilerleyebilir, istediklerinizi elde edebilirsiniz.




KOVA BURCU : Kemerlerinizi bağlayın ve arkanıza yaslanın! Bu ay sizin ayınız.

Ayın ilk yarısında daha sakin ve içe kapalı, son yarısında ise oldukça heyecanlı günler sizi bekliyor. 2 Ocak günü gerçekleşecek Dolunay, günlük hayatınız, ofisteki çalışmalar, işleri yetiştirmek ve üretkenlikle yakından ilgili. Son andaki gelişmeler, beklenmedik olaylar karşısında gerçekçi olmaya çalışın. Kuruntuları ve şehir efsanelerini bir kenara bırakıp işiniz odaklanın.

Yılbaşı sonrasında beslenmenize dikkat edin. Özellikle tatlı ve zengin gıdalardan uzak durun. Hem günlük işlerin fazlalığı hem de özensiz beslenme sizi zora sokabilir.

18 Ocak günü Venüs Kova burcuna geçiyor. Birkaç hafta boyunca Kova burcunda kalacak olan Venüs güzellik, uyum, iyi ilişkiler, estetik ve barışı sembolize eder. Bu dönemde iş ve özel hayatınızda daha cazibeli olacağınızı söylemeliyiz. Kişisel imajınızla ilgili yenilikler yapabilir, fotoğraflar çektirebilirsiniz. Venüs, iş görüşmelerinde daha fazla ikna edici olabileceğinizi de gösteriyor.


İş yerinde orijinal fikirleriniz ve konuşmalarınızla zor ortamları yumuşatabilirsiniz. Yenilikçi projelere girmek, yeni kimselerle tanışmak ve hatta iş görüşmeleri yapmak için mükemmel bir zamandasınız. Hayatınızdaki değişim ay sonuna doğru hızlanıyor. Kozmik rastlantılar sizi bambaşka bir kariyere, bambaşka bir hayata doğru götürebilir.

Karşıt burcunuzda 31 Ocak günü gerçekleşecek Ay tutulması ilişkilerle ilgili konulara dikkat çekiyor. İşyerinde ve özel hayatınızda yeni kimselerle tanışmak, ya da yeni bir ilişkinin başlangıcı durumu olabilir.

Ocak ayının son günlerinde hareketlenen hayatınız, Şubat ayında da farklı gelişmelere sahne olabilir. 16 Şubat günü Kova burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasına hazır olun, kemerlerinizi bağlayın ve arkanıza yaslanın.



BALIK BURCU :  Elinizde ne varsa keyifle yapacağınız bir ay. Kişisel imajınıza özen gösterin. Bu ay sizin ayınız.


Güzel bir dolunay ile seneye başlıyorsunuz. Yengeç burcunda 2 Ocak günü gerçekleşecek Dolunay size eğlence, keyif ve yaratıcılık içeren projeler sunuyor. Elinizde ne varsa keyifle yapacağınız, ön plana çıkacağınız şartlar oluşuyor. Önemli bir sunuma veya konuşmaya kendinizi hazırlayın. Hoşlandığınız biri varsa ilişkiniz aşka dönüşebilir. Varsa çocuklarınızla ilgili önemli kararlar alma aşamasında olabilirsiniz.

Seçimlerinizi netleştireceğiniz, kararlı şekilde kendi idealleriniz doğrultusunda istekle projeler üreteceğiniz günlerle yeni yıla başlıyorsunuz. Oğlak burcundaki gezegen yığılması, sosyal alandaki kalabalıklara işaret ediyor. İşle ilgili, kariyerinizle ilgili daha ciddi işbirlikleri içine girmeniz, devlet veya büyük kurumlarla işbirliği yapacağınız, ciddi ortamlarda olacağınız koşulları anlatıyor. Bu ortamlarda yeni görevler size verilebilir.

Sosyal ağınız, özel dostlardan ziyade, iş dostlarıyla genişliyor. Onlarla olmak, sizin için bir süre ‘sorumluluk’ ve ‘çalışmak’ anlamına gelecek.

26 Ocak sonrası Mars kariyer alanınıza geçiyor. Atılım, hareket ve ilerlemeyi, hedef odaklı olmayı sembolize eden gezegen, kariyerinizdeki gelişmelere dikkat çekiyor. Bu tarihten itibaren bir buçuk ay boyunca kişisel imajınıza özen gösterin.

31 Ocak günü gerçekleşecek Ay tutulması ofiste olumlu gelişmeler ve yeni projeler anlamına geliyor. Tek yapmanız gereken günlük işlerinize odaklanmak, şehir efsanelerinden uzak durmak. Dedikodulara kulağınızı tıkayın.


Bu güzel yorumları beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen...


Görsel kaynaklar:
  • Günlük burç yorumları
İçerik Kaynakları :
  • Günlük burç yorumları

ŞUAN EN ÇOK NE OKUNUYOR 👇👇

Evde Orkide Çiçeği Çoğaltma Yöntemi (Videolu Anlatım)

Orkideler ilgiye ihtiyaç duyan çok narin bitkilerdir ve orkide yetiştirme oldukça zordur. Çiçek türleri içerisinde en hoş görünümlü olanların başında gelseler de bu görünümü elde etmek kolay değildir. Peki bu kadar zor bir bitki olan orkide nasıl üretilir?  Evde orkide nasıl çoğaltılır?  Orkide çoğaltma iki şekilde yapılabilir; tohum ve vejetatif  yöntemler orkide çoğalmasının en önemli yollarıdır. Yeni başlayanlar için orkide nasıl yetiştirilir ve orkide nasıl çoğaltılır soruları için en etkili cevap vejetatif yöntemlerdir. Vejetatif orkide çoğaltma genellikle bir orkide koleksiyonunu oluşturmak için kullanılır. Vejetatif orkide çoğaltma üç şekilde başarılabilir; ayırma yoluyla, arka ampullerle ve keiki yöntemiyle orkide çoğaltılır. Her birinin tekniği öncelikle yeni bireyi üretme araçlarında ve erken bakımda farklılık gösterir. Büyümüş orkideleri bölmek zor olabilir, tekniğe karar vermeden önce bitkiyi incelemek, işi kolaylaştırarak, güçlü çoğalmaları sağla

Öğrencisinden Ev Hanımına "Makarna Pişirme" Konusunda Bile Hemen Herkesin Doğru Sandığı 9 Büyük Yanlış

Dünyanın en kolay yemeği olan makarnayı yapıyorsunuz ama bir gariplik var ve dışarıda "yediklerim böyle olmuyordu" diyorsanız muhtemelen ufak püf noktaları atlıyorsunuz. Hatta dürüst olalım, atladığınız küçük bir kaç püf noktasından ziyade yaptığınız çok vahim hatalar da olabilir... İşte işinin ustalarından aldığımız tüyolarla, size makarna yaparken asla ve asla yapmamanız gereken 9 doğru bilinen yanlıştan, hatta bize göre 9 çok kritik hatadan bahsedeceğiz bu aşağıda...  YANLIŞ 1 -) Suya tuz eklerseniz su daha çabuk kaynar  : DOĞRUSU :  Kaynayan suya tuz eklerseniz kaynama derecesini arttırır. Bu yüzden makarnaya lezzet amaçlı tuz atmalısınız, onun pişme hızını arttırmak için değil. Ve aslında su kaynamadan tuz koymamalısınız, ama makarnaları atmadan önce yani su kaynadıktan sonra eklemelisiniz. Aksi takdirde, makarnanızın yavan bir tadı olacaktır. İhtiyacınız olan tuz miktarı tamamen sizin zevkinize bağlıdır, ancak tencereye koyduğunuz tuzun aslında çok

Senede 1 Bu Karışımı Evine Uygulayanın Evine Böcek Girmez.

Senede 1 Bu Karışımı Evine Uygulayanın Evine Böcek Girmez Evinizden çıkmayan inatçı böceklerinden kurtulmak için bu karışımı hazırlamalı ve 4-5 gün üst üste uygulamalısınız. Ardından böceklerin kaçtığını, kaçmayanların da öldüğünü göreceksiniz. Özellikle hamam böceği görünümü ve hareketleri nedeniyle oldukça ürkütücü ve tiksindirici bir haşeredir. Birçok kişi karşı karşıya gelmekten bile korkarken kimileri de düşünmeye dahi dayanamaz. Tüm bunların yanında kimse evinden sürekli olarak üreyen hamam böceği ailesinden birey görmek istemez. Marketlerde satılan kimyasal ürünleri kullanarak kendinizin ve evdeki sevdiklerinizin sağlığını riske atabilir ya da kendi böcek savıcı ilacınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Çünkü bu böcekler ile mücadele etmezseniz evinize sık sık bakteri taşıyacaklar, kısa sürede hastalık derecesine varan sonuçlar ile karşılaşabileceksiniz. Doğal böcek ilacı nasıl hazırlanır? Vereceğimiz tarifi uygulamadan önce ilk olarak aşa

Vücudu baştan sıfırlıyor. Elinizin altındaki mucize...

İltihap hafife alınmamalıdır çünkü ilgilenilmediği takdirde uzun dönemde ortaya ciddi sorunlar çıkmasına yol açabilir. Kronik iltihap siroz hastalığı ya da eklem iltihabında olduğu gibi vücudun bir bölgesini etkileyebilir. Ya da Çölyak hastalığında olduğu gibi iltihabın vücudun tümünü etkilemesi de söz konusu olabilir. İltihabı genel hatlarıyla anladıktan sonra şimdi iltihapla savaştığı bilinen bitkilerden en popüler olanları hangileri, bir göz atalım. Zerdeçal :  Zerdeçal turuncu renkte ve en önemlisi kurkumin adlı etkili bir bileşen içeren bir köktür. Kurkumin antioksidan özelliği sayesinde karaciğeri korur. Ayrıca vücuttaki histamin seviyelerini düşürerek iltihabı gidermeye yardımcı olur. Zerdeçal ayrıca aşağıdaki faydaları sağlar; İyi bir antienflamatuvardır. Doğal bir ağrı kesicidir. Zerdeçal kuvvetli bir antioksidandır. DNA’yı hasarlardan korur. Ağır metallerin detoksifikasyonunda rol alır. Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırır. Sindirimi kol

Ürik Asidi Düşürmek İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Gut hastalığı, böbrek taşı ve böbrek yetmezliğine neden olabilecek kadar ciddi bir durumdur... Dengeli beslendiğiniz sürece ürik asit düzeylerinin yükselmesini önlemiş olacaksınız. Bununla kalmayıp toksinleri vücudunuzdan uzaklaştırabilirsiniz. Ürik asit,vücutta bulunan pürinleri parçalar ve böylelikle kimyasal oluşturur. Pürin bulunan gıdalar şunlardır: Karaciğer Balık Deniz ürünleri Fasulye Bezelye Soğuk söğüş et Soda Alkolsüz Bira (Malt İçeceği) Çoğu zaman, vücut ürik asidi kan yolu ile çözer. Daha sonra böbrekleri dolaşarak idrar yoluyla atılımı sağlanır. Bunca şeye rağmen, bazı kişilerin bunu yeterli miktarda yok etmeleri mümkün olmuyor. Bunun ana sebebi, vücudun bu kimyasalı olması gerekenden daha çok üretmesidir. Bu problem sonucu çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebilir: Ürik asit kristalize olarak böbrek taşı oluşturur. Ürinde pH değişimi de böbrek taşlarına sebep olur. El ve ayak parmaklarında aşırı ve sürekli enflamasyon ve bu da çok fazla

Çamaşırlarınızı Çok Daha Temiz, Parlak ve Canlı Hale Getirecek 13 Özel Yıkama Taktiği

Çamaşır yıkamak muhtemelen en sıkıcı ev işlerinden biridir ve bunun çözümü için neredeyse hiçbir yol yoktur. Mühendisler her zaman bizler için yeni ev aletlerini icat ederler hatta artık uzaktan bile kontrol edilebilen bir tür çamaşır makinesi bile var ama hala bu süreç hiç keyifli değil. İstatistiklere göre, kadınlar yaklaşık olarak günde 17 dakika çamaşır yıkıyor. Bu yazıda sizinle; çamaşırlarınızı ayırmak, çamaşırlarınızı yıkamak ve çamaşırlarınızı kolayca kurutmak için harcadığınız zamanı önemli ölçüde azaltabilecek bazı hileleri paylaşacağız. Sizler için çamaşırları hızlı ve basit bir süreç haline getirecek öneriler listesi hazırladık. 1. Çamaşırlarınızı beyazlatmak için çamaşır makinenize bir miktar aspirin hapı koyun. Bazı insanlar, sıklıkla ortaya çıkan sarı ter lekeleri nedeniyle beyaz kıyafetleri giymekten kaçınmayı ister. Artık güzel, beyaz bir gömleği giymekten hiç korkma, sana iyi haberlerimiz var! Birkaç aspirin hapını çamaşır makinesine

Yumuşatıcının Harikalar Yarattığı Hiç Tahmin Edemeyeceğiniz 7 Yer

Bazı temizlik malzemeleri kullanım amaçlarının dışında da kullanılabiliyorlar. Evinizde kullandığınız birçok temizlik ürünü farklı alanlarda da kullanılabiliyorlar. Bunlardan biri de yumuşatıcı. Sadece kıyafetlerinizi yumuşatmakla kalmıyor aynı zamanda evinizin pırıl pırıl olmasını sağlıyor. Kulağa garip gelse de yumuşatıcılar, temizlik ürünlerinden daha fazla işe yarıyorlar. Yumuşatıcıyla yapabileceğiniz yedi farklı şeyi gördükten sonra siz de hak vereceksiniz. 1- Pencereler :  Pencereleriniz mi kirlendi? Sıkıntı yok! Hemen suyun içine yumuşatıcı ekleyin. Sprey şişesine koyup pencerelerinize sıkın ve kuru bezle camlarınızı temizleyin. Pencerelerinizin nasıl parladığını görünce siz bile şaşıracaksınız! 2- Yerler :  Yumuşatıcılar, sadece kıyafetlerinizi yumuşatmakla kalmaz aynı zamanda yerleri de pamuk gibi yapar. Ilık suyla yumuşatıcıyı karıştırın ve karışımla yeri paspaslayın. Yerde en ufak bir toz kalmayacak ve sert zemininizin yumuşadığını g

İNANILMAZ BİR ŞEY... ARTIK HERKES EVİNDE BÖYLE YAPIYOR...

Çamaşır yıkamak bazen sinir bozucu olabiliyor. Ancak yıkandıktan sonra çamaşırlarınızın kokusu bütün sinirinizi alıyor. Bazıları ise çamaşırları yanlış modda yıkadığından dolayı çamaşırlar mahvolabiliyor. Keşke farklı konular üzerine binlerce kitap varken,çamaşırı doğru yıkamak üzerine bir ansiklopedi olsa diyor insan.Genelde herkes kıyafetlerdeki etiketlerdeki tavsiyeye göre ayarlar çamaşır makinesinin derecesini. Ancak bazen tavsiye edilen derece yıkamanıza rağmen kıyafetlerinizin tam olarak temizlenmediğini düşünürsünüz.Eğer siz de bu tür bir sorun yaşıyorsanız eski ancak etkili bir yöntemle sorununuzu çözebilirsiniz. Öğreneceğiniz yöntemle bundan sonra kıyafetleriniz hem güzel yıkanacak hem de parlayacak. İşin sırrı beyaz sirke. Kıyafetleriniz üzerinde inanılmaz etkisi var. 1- Kalıcı lekeleri çıkarır: Lekesi çıkmayan kıyafetinizi önce soğuk suda elinizle yıkayın. Daha sonra lekenin üzerine beyaz sirke dökün. Bundan sonra ise kıyafetinizi normal şeki

Karaciğerinizin Toksinlerle Dolu Olduğunun 6 Belirtisi -

Vücudumuzun en büyük organı olan karaciğer çok yoğun çalışan bir fabrika gibidir. Kendi kendini yenileme yeteneği yüksek bir organdır. Bir yandan ağızdan alınan tüm yiyecek ve içeceklerin, diğer yandan hemen hemen tüm ilaç ve besin takviyelerinin sindirilmesi, vücuda yararlı hale getirilmesi, kullanılmayan ve vücuda zarar verebilecek şekle dönüşen kısımlarının zararsız hale getirilerek vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.  Öte yandan vücudunuzun da en karmaşık organıdır. Bu nedenle iyi bakmanız gerekir. Karaciğeriniz sizin için her şeyi yapıyorken, sizin de onunla ilgilenmeniz gerekir. İşte karaciğerinizin verdiği 6 yardım sinyali! 1- Karaciğer etrafında acı : Karaciğerinizin etrafında acı hissediyorsanız bu bir işaret olabilir. Bazen hafif olan bu ağrı bazense de şiddetlenebilir. Karaciğerin görevlerinden biri vücudun atıklarını filtrelemesidir. Eğer karaciğerinizde acı hissediyorsanız hemen doktora başvurun. 2- Ayak ve eklem şişmesi :

Sağlığa Faydalı 6 Harika Çiçek

Bu bitkiler canlı hava temizleyicileri. Hava kirleticileri/zehirleri astım, alerji, üreme ve nörolojik bozukluklar gibi birçok hastalıkla da ilişkili. Evinizin içindeki havanın dışarıdan daha kirli olabileceğini biliyor muydunuz? Oda spreyleri, ağır çözücü temizlik maddeleri, vinil yer döşemeleri gibi toksik kimyasallar içeren ürünler evinizdeki havayı kirletir. Hal böyle olunca dinlenmek için kendimizi attığımız evlerimizde daha da yorgun oluruz. Daha stresli, gerin hatta huzursuz oluruz. Çünkü soluduğumuz hava kirlidir. Bu havayı temizlemek için mutlaka evimizi her gün havalandırmalıyız fakat, günde sabahları 1 kere havalandırmak her zaman yeterli olmaz. Bunun için başka bir çözüm bulmak gerekebilir. İşte bu noktada yardımımıza yine çiçekler koşacak. Bazı iç mekan bitkilerinin evinizin içindeki havayı doğal yollardan temizler. Sizin hiç birşey yapmanıza gerek yok, sadece bu bitkileri evinizde bulundurmanız yeterli... Amerikan uzay ve havacılık dair