Ana içeriğe atla

Doğum Gününüz Karakteriniz Hakkında Çok Şey Söylüyor

Hangi tarih de doğduğun senin hakkında o kadar çok şey söylüyor ki...

1 Ocak-10 Ocak tarihleri arasında doğanlar: Huzursuzluk ve kavgadan hoşlanmayan. Sevdiklerine düşkün, sabırlı ve çalışkan. Kimsenin bir şeyinde gözü olmayan, kendi çalışıp kazanmaktan yana olan. Başarılı olmayı isteyen ve rahat, güvende yaşamayı arzulayan. Gayet kibar ve nazik. Doğru ve dürüst davranan. Başarısızlığa tahammülü olmayan, sevgiye önem veren. Takdir edilmekten hoşlanan, yeniliklere açık, bulunduğu alanda parlamak isteyen.Kimi zaman coşkulu bazen karamsar olabilen. Fakat asla pes etmeyen, direnen.

11 Ocak-19 Ocak tarihleri arasında doğanlar: Son derece mantıklı, becerikli, akıllı, sözünde duran eğitim hayatına önem veren öğrendiklerini kolay kolay unutmayan aklını ve yaratıcı hünerlerini kolaylıkla hayata geçirebilen neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu iyi ayırt edebilen mantıklı gerektiğinde sert konuşabilen aynı anda birden fazla konuda bilgi sahibi olabilen gözlem gücü yüksek, iş hayatında başarıya mutlaka ulaşabilen. 20 Ocak-29 Ocak tarihleri arasında doğanlar: Açık sözlü, yenilikçi, toplum bilinci yüksek, arkadaşlık ilişkileri güçlü orijinal düşünebilen, tavırlarıyla ilgi uyandırabilen buluşçu.Gerektiğinde duygularını geri planda tutarak, mantıklı hareket edebilen zihinsel aktivite gücü yüksek, herkesten daha çabuk öğrenebilen.Uygulamaya dönük, analizci, çağın ötesinde düşünebilen zorluklar karşısında aklıyla kolayca çözüme ulaşan, sınırlamalardan hoşlanmayan.

30 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında doğanlar: Hızlı düşünebilen, gayet becerikli, dürüst ve arkadaşlıklara önem veren tarafsız bir gözlem gücüne sahip, yapmacık insanlardan hoşlanmayan yabancı dil konusunda başarılı, konuşmaları sıradışı, yenilikçi bulunduğu ortamda kolayca ilgi uyandıran, sıradışı espri kabiliyeti olan zeki, diğerlerinden çok çabuk öğrenen, kısa yoldan sonuca ulaşabilen bilime önem veren, tartışmalardan hoşlanan, ikna gücü yüksek. 9 Şubat-18 Şubat tarihleri arasında doğanlar: Sıradışı ilişkiler yaşamaya hevesli, özgürlüğüne düşkün yenilikçi yeni yerler keşfetmeye meraklı, modayı takip eden tasarımcı bulunduğu alana yenilikler getiren, orijinal ve çekici. Kaliteyi seven başkalarından oldukça farklı, rutinlikten hoşlanmayan arkadaş çevresi geniş seçici, iyi gözlemci, farklı kişiliği ile ilgi uyandırabilen çekiciliği ile karşı cins tarafından beğenilen, her giydiğini yakıştırmasını bilen.

19 Şubat-29 Şubat tarihleri arasında doğanlar: Hayal gücü oldukça yüksek sevdiklerine karşı duyarlı, çatışmalardan rahatsızlık duyan şifa gücü yüksek, insanlara sorunlarında yardımcı olabilen duyarlı bir kişilik. Acıma ve şefkat duygusu yüksek pozitif düşünmeye çalışan yaratıcı kabiliyetleri olan, yargılayıcı davranmayan, değişime açık karmaşa içinde yönelimini kaybetmeden ilerleyebilen, negatif insanlardan etkilenebilen derin tutkulara sahip, aşk ilişkilerinde verici ve cömert oldukça romantik, hassas.

1 Mart-10 Mart tarihleri arasında doğanlar: Duygularının farkında olan, bağımlılıklarına düşkün, kimi zaman değişken sosyal hayatta çekici kimliğiyle ilgi uyandıran, mütevazi ve çok sevilen ailesine düşkün, evini yuvasını önemseyen, aşkta tutkulu, güzel düşünen kötülük bilmeyen, kendine yapıldığında oldukça etkilenen muazzam yeteneklere sahip, sezgileri güçlü, olacakları hissedebilen karşı cins üzerinde duruşu, tavırları, fiziksel özellikleriyle oldukça beğenilen. 11 Mart-20 Mart tarihleri arasında doğanlar: Vizyon sahibi, her yerde başarılı olabilen hayallerini gerçeğe dönüştürebilen gücünü iyilik ve güzellikler adına yönlendirebilen. Öngörüleri doğru çıkan doğaüstü yetenekleri olan, yalnız kaldığında güçlenen başkalarını kolaylıkla etkileyebilen olumlu ve güçlü enerjilere sahip kararlılık gösterdiği zamanlarda her işin üstesinden kolayca gelebilen güçlü bir manyetizmaya sahip, gizlilikleri kolayca öğrenebilen sırdaş.

21 Mart-31 Mart tarihleri arasında doğanlar: Fiziksel yönden oldukça güçlü hedefini bilen ve yılmadan üzerine gidebilen isteklerine fazlasıyla düşkün dediğim dedik asla geri dönmeyen emir almaktan hoşlanmayan kendi bildiği yolda ilerlemeyi seven cinselliği yoğun ve etkileyici. Ateşli ve istekli

1 Nisan-10 Nisan tarihleri arasında doğanlar: Çok canlı, bireylik duygusu yüksek yaratıcı enerjiye sahip, pırıltılı bir kişilik yönetme gücü olan, insanları kolayca etkileyebilen iyi bir oyuncu (sanat), kendini ifade etmesini bilen hayatın güzel yanlarının tadını çıkarmasını bilen isteklerini gerçekleştirme gücüne sahip renkli bir kişi. 10 Nisan-20 Nisan tarihleri arasında doğanlar: Keşfetmekten, yeniliklerde bulunmaktan hoşlanan para harcama meyli yüksek, hoşsohbet, açık fikirli. İyi niyetli, geleceğini şekillendirmeyi seven, yürekli inançlı, sağduyulu, cömert ve kendine güvenen adaletli, yardıma hazır, takdir edilmeyi seven yabancı dile meyilli, seyahat etmekten hoşlanan.

20 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında doğanlar: Güzelliklere aşık, gösterişli ve kaliteli olan herşeyi seven maddi ve manevi değerlerini önemseyen, koruyan, sahiplenen sosyal hayatın içinde yer almaktan zevk alan arkadaşlarının önemseyen güzel bir çevrede yaşamak isteyen duyarlı ve estetik bir kişi ince ve nazik yapısıyla takdir edilen ve sevgi duyulan uzlaşmazlık, kavga ve çekişmelerden hoşlanmayan.

1 Mayıs-10 Mayıs tarihleri arasında doğanlar: Zihinsel yetenekleri yüksek, aklını önemseyen, sezgileri kuvvetli ilgi alanları yoğun, dünyayı gözlemlemekten hoşlanan konuşma ve yazma yeteneği son derece güçlü insanları kolayca çözebilen değerlendirme gücü yoğun, organizasyon becerisi muazzam başkalarıyla çalışmaya müsait, uyumlu fazla detaydan hoşlanmayan özgürlüğüne önem veren konuşmasıyla karşısındakini etkileyebilen. 11 Mayıs-20 Mayıs tarihleri arasında doğanlar: Gayet güvenilir, dürüst yaklaşımlara sahip güçlü ve derin duyguları olan aşk ilişkilerinde güvenilir, karşısındakine değer veren gerçekçi düşünebilen, kendine yeterli. Başarma tutkusu olan, çalışkan güzelliklere önem veren, kabalıktan hoşlanmayan. Keskin gözlem gücü olan başkalarının haksız sözlerinden etkilenebilen arkadaşlığa önem veren. Hedefine ulaştığında böbürlenmeyen iyiliğin, vefanın kıymetini bilen.

21 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında doğanlar: Çok yönlü ve becerikli yargı ve mantık gücüne sahip yenilikten hoşlanan, yeni insanlar tanımaktan zevk alan bilgiyi önemseyen, meraklı ve öğrenmeye aç mantıklı, eğri ile doğruyu ayır etmesini bilen kıvrak zeka, konuşma kabiliyeti, kendini yönlendirebilen düşmanlarını yenmeye başarabilecek kadar akıllı.

1 Haziran-10 Haziran tarihleri arasında doğanlar: Sosyal ilişkilerini önemseyen, akıllı davranabilen zeki, uzlaşmacı, hayatın güzel yanlarının tadını çıkarabilen nabza göre şerbet vermeyi bilen yeniliklerden hoşlanan değerli olanı bilen, duyarlı ve yapıcı davranabilen rahatına düşkün, sıradan şeylerden hoşlanmayan kaliteye önem veren ince, nazik, aşka önem veren iyi niyetli, arkadaşlıklara önem veren. 11 Haziran-21 Haziran tarihleri arasında doğanlar: Modern düşünebilen, tarafsız ve objektif düşünebilen manyetizması güçlü, arkadaşlık olgusunu önemseyen özgürlüğüne düşkün, mantıklı davranabilen orijinal herşeyden hoşlanan pek çok insanla anlaşabilen fikirleri bir çok insan tarafından beğenilen kuvvetli iradesi olan yaratıcı, bireylik duygusu gelişmiş, haksızlığa boyun eğmeyen.

22 Haziran-30 Haziran tarihleri arasında doğanlar: Güvende yaşamak isteyen, empati yönü güçlü, duyarlı kişilik ailesine, sevdiklerine önem veren koruyucu ve kollayıcı gerçeklerin peşinden koşabilen ilişkilerde uzlaşmaktan yana olan guygusal değerlerine önem veren, etkileme gücü yüksek karşısındaki kişiyi kolaylıkla etkileyebilen, ruhunun derinliklerine inebilen kendini güvende hissetmediğinde tepkisel davranabilen.

1 Temmuz-11 Temmuz tarihleri arasında doğanlar: Düşünce gücü yüksek, sezgileri mükemmel derecede yoğun bulunduğu alanı kötülüklerden arındırabilen, yenilikçi düşünebilen şüphelerini aydınlığa kavuşturabilen, kendini yenileyebilen yüzeyde olanlarla yetinmeyen, araştırmadan güvenmeyen zihnini ve iradesini kendi gelişimi için odaklamasını bilen güçlü iyileştirme gücü olan, güçlü olmayı, güvende olmayı önemseyen. 12 Temmuz-22 Temmuz tarihleri arasında doğanlar: Artistik kabiliyeti olan, aydınlanmaktan yana sanata meyilli acıma ve şefkat duyguları yüksek idealist kendini inandığı bir şeye adayabilen, vizyonu yüksek kendini aşmak isteyen, duyarlı yüreğe sahip, özverili özlemleri olan, hayal gücü yüksek duyu dışı algıları olan birçok insanla anlaşabilen, aşkta derin duygulara sahip.

23 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında doğanlar: Kendinden emin, bağımsız, liderlik gücü yüksek soylu, gururlu, gösterişli, toplumda hemen farkedilen sadakat duygusu yüksek, organizasyon yeteneğine sahip sevdiklerine düşkün, sanatkar, kolayca yükselebilen içi dışı bir, kalbinin sesine kulak verebilen sevilmeyi önemseyen yaratıcılık yeteneği olan, isteklerini direkt olarak açıklayabilen.

2 Ağustos-12 Ağustos tarihleri arasında doğanlar: Hoşsohbetli, neşeli, etrafını rahatlatan, vicdanlı para harcamayı seven, kaliteye önem veren, gururlu kimseyi kırmaktan hoşlanmayan, yüce gönüllü gezmekten, araştırmaktan hoşlanan, inanç sahibi, maneviyatı güçlü iyi bir sırdaş, güçlü bir dost başkalarının emri altına girmekten hoşlanmayan, özgürlüğü seven. 13 Ağustos-22 Ağustos tarihleri arasında doğanlar: Kendini ortaya koyabilen, savaşçı, enerjik, isteklerini elde edebilen bilinçli, cesur, haksızlıklara boyun eğmeyen yeni fikirleri önemseyen girişimci, zeki, nerde ne yapması gerektiğini bilen açık sözlü hayatta kalmayı başarabilen fiziksel gücü yüksek karşısındaki kişiyi çabucak çözebilen, açık sözlü beklemekten hoşlanmayan, yeni projelere, planlamalara istekli.

23 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında doğanlar: Mantıklı, becerikli, akıllı, başkalarıyla kolaylıkla bağlantı kurabilen aşkı önemseyen, sorunlardan pek hoşlanmayan kaliteli ortamlar, elit yerlerden hoşlanan cahil insanlardan uzak duran keskin gözlem gücüne sahip, bir bakışta eksiklerini görebilen olayların ardındaki gerçekleri önemseyen ve öğrenmek isteyen çabuk kavrayan, net görmek isteyen, iletişimci.

2 Eylül-12 Eylül tarihleri arasında doğanlar: Ciddi bakış açısına sahip, sağlam kararlar vermeye çalışan beklentileri akla ve mantığa uygun, çalışkan ve planlı güven olgusunu önemseyen, yanlış kararlar vermekten hoşlanmayan disiplinli çaba, görev ve sorumluluk bilinci yüksek olan dayanıklı, mesleki konularda yetenekli dikkatli konuşan yaşından olgun sözleri tutarlı, kabul edilmekten hoşlanan. 13 Eylül-22 Eylül tarihleri arasında doğanlar: Yerinde konuşan, güçlü bir kişilik, sevme duygusu gayet yüksek uyumlu, dengeli, akıllı ve gayet çekici aşkta sıcak yürekli, nezaket dolu, güçlü imaj sahibibi huzursuzluktan hoşlanmayan, böyle ortamlarda bulunmak istemeyen sosyallikten hoşlanan ama aşırı uçlara kaçmayı sevmeyen öncü, akıllı, iletişimci bir kişilik tarafsız düşünebilen.

23 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında doğanlar: Lüks, güzellik, kaliteden hoşlanan sevgi dolu bir kişilik erkekleri yakışıklı, kadınları çok güzel olan sosyal yönü güçlü, yeni fikirleri seven, hassas yaradılışta zevkleri için para harcamaktan çekinmeyen, bu yüzden zorlanan seyahat etmekten hoşlanan, yeni insanlarla tanışmaktan zevk alan amaçları bir şekilde gerçekleştirebilecek şansa sahip olan.

3 Ekim-13 Ekim tarihleri arasında doğanlar: Başkaları tarafından her zaman ilginç, sıra dışı bulunan, çok çekici özgürlüğüne düşkün, kurallarla çevrelenmekten hoşlanmayan sosyal ilişkilerini önemseyen, popüler ve girdiği ortamlarda farkedilen toplum içindeki yerini önemseyen, farklı bulunmaktan hoşlanan kararlarını kendi vermekten zevk alan ve bunda ısrar edebilen günün yenilik anlamındaki tüm akımlarını takip eden, uygulayabilen. 14 Ekim-23 Ekim tarihleri arasında doğanlar: Fiziksel ve zihinsel anlamda hızlı ve aktif hareket edebilen. Sözleriyle ilgi uyandırabilen, zekasıyla her türlü sorunun üstesinden gelebilen aşkta aşırı duygusallık yerine gerektiğinde mantığının sesine kulak verebilen hislerini kağıda dökebilen işbirliğini önemseyen, etrafıyla uyumlu özel bir kişilik yenilikleri uygulamaktan hoşlanan, cinselliğine önem veren cazibeli, aydınlık fikirleri olan, başarmaktan, gelişmekten, büyümekte hoşlanan.

24 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında doğanlar: Kadınları oldukça çekici, erkekleri karizmatik. Karşı cins üzerinde gayet etkililer mistizm, bilinmeyenler konusunda meraklı ve bu yönde yetenekleri olabilen dönüşüm, değişim ve her türlü yenilikten hoşlanan bunun için gerekirse savaşabilen sözleri keskin kendine güvenli doğruluktan hoşlanan disiplinli ve güçlü bir karakter gizliliklerine önem veren, başkalarının sırlarını kolayca öğrenebilen güç ve kontrol kurmaktan hoşlanan, sözlerinin dinlenmesini isteyen.

2 Kasım-11 Kasım tarihleri arasında doğanlar: Oldukça duyarlı, romantik ve tutkulu ideallerinden ödün vermeyen. Hayal gücü yüksek fakat hayal ettiklerini hayatında uygulayabilen sezgileri yüksek aşkla büyümekten, gelişmekten hoşlanan aşkı için her türlü mücadeleye giren başkalarının sorunlarına çare bulabilen, empatisi yüksek, yönlendirme gücü yoğun başkalarıyla yarışabilen, yüksek noktalara er veya geç gelebilecek güçlü bir karekter derinlikten hoşlanan, iş olsun diye dost olmayan, dostuna gerçekten yardım edebilen. 12 Kasım-22 Kasım tarihleri arasında doğanlar: Oldukça etkileyici bir kişilik haksızlıklar karşısında her türlü mücadeleye girişebilen dürüst ve doğrucu bir insan hakikatlerin ışığı altında ilerlemekten yana olan toplumsal vizyonu yüksek, girdiği ortamlarda çekiciliği, duruşuyla kolayca ilgi uyandıran gayet şanslı sezgileri inanılmaz güçlü olacakları hissedebilen herhangi bir durum ve olayın ardından kolayca toparlanması bilen empati yeteneği güçlü. Altıncı duyusu çok yüksek önsezileri inanılmaz kuvvetli vatanına, ailesine çok düşkün biri.

23 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında doğanlar: Ahlaki özellikleri son derece güçlü. İnanışı, özgüven duygusu gelişmiş, dürüst kişilerdir geniş görüşlü, vicdanlı, değerlerine önem veren, yüksek eğitimden hoşlanan iyimser, öngörüşleri doğru çıkan gezgin bir ruh, yaşamı derinlemesine yaşamaktan hoşlanan aşkta bağlanma duygusu fazla yüksek olmasa da, sevdiklerine düşkün ve onları koruyan başka insanları bilgisiyle, zarafetiyle büyüleyen yol gösteren abilik ablalık yapabilen insancıl, açık fikirli etik değerlere ve kanunlara saygılı fazla para harcamayı seven.

2 Aralık-11 Aralık tarihleri arasında doğanlar: Çok cesur inanmadığı hiçbir şeyi kabul etmeyen savaşma dürtüsü yüksek haksızlıklara boyun eğmeyen amaca yönelik hareket edebilenlen gayet bağımsız zincirlere tahammül etmeyen kimsenin lafıyla hareket etmeyen sadık ve oldukça fedakar söz verdiği zaman mutlaka yerine getiren aktif, hızlı ve gözüpek cinselliği güçlü, tutkulu, girişimci, istediği kişiye elde edebilen kimi zaman oldukça sabırsız, aceleci davranabilen rekabetçi, oldukça tutkulu. 12 Aralık-21 Aralık tarihleri arasında doğanlar: Kişilik sahibi, bilgisiyle, tecrübeleriyle insanları kolayca etkisi altına alabilen vizyonu güçlü, sezgi gücü yüksek, anlamaktan, keşfetmekten zevk alabilen duygularını kontrol edebilen, sevilmek ve ilgi görmekten fazlasıyla hoşlanan aşkta kendi isteklerine düşkün çekiciliğiyle karşı cins üzerinde fazlasıyla etkili olan yanılmaktan hiç hoşlanmayan sanata ve yeni gelişmelere açık kendini gayet iyi koruyan yenilgilerden yılmayan, gururlu ve kendini geliştirmesini bilen, hakimiyet kurabilen.

22 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında doğanlar: Sorumluluk sahibi, ne istediğini bilen, doğru ve yerinde kararlar alabilen bir kişilik disiplinli bir çaba ile her türlü güçlüğün üstesinden gelebilen sadık ve güvenilir iç gözlem gücüne sahip, yavaş ve emin adımlarla ilerlemekten yana olan koşullar ve şartlara göre kendini ayarlayabilen uçarılıktan asla hoşlanmayan aşkta güven, saygı ve sevgiye değer veren oldukça tutkulu, sevdiğine sahip çıkan liderlik gücü yüksek, organize, iş hayatında parlayabilen bazen karamsar olabilen.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen...

Görsel kaynaklar:

  • https://www.mynet.com/dogum-tarihine-gore-kisilik-analizi-22721-mykadin
İçerik Kaynakları :
  • https://www.mynet.com/dogum-tarihine-gore-kisilik-analizi-22721-mykadin

ŞUAN EN ÇOK NE OKUNUYOR 👇👇

Senede 1 Bu Karışımı Evine Uygulayanın Evine Böcek Girmez.

Senede 1 Bu Karışımı Evine Uygulayanın Evine Böcek Girmez Evinizden çıkmayan inatçı böceklerinden kurtulmak için bu karışımı hazırlamalı ve 4-5 gün üst üste uygulamalısınız. Ardından böceklerin kaçtığını, kaçmayanların da öldüğünü göreceksiniz. Özellikle hamam böceği görünümü ve hareketleri nedeniyle oldukça ürkütücü ve tiksindirici bir haşeredir. Birçok kişi karşı karşıya gelmekten bile korkarken kimileri de düşünmeye dahi dayanamaz. Tüm bunların yanında kimse evinden sürekli olarak üreyen hamam böceği ailesinden birey görmek istemez. Marketlerde satılan kimyasal ürünleri kullanarak kendinizin ve evdeki sevdiklerinizin sağlığını riske atabilir ya da kendi böcek savıcı ilacınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Çünkü bu böcekler ile mücadele etmezseniz evinize sık sık bakteri taşıyacaklar, kısa sürede hastalık derecesine varan sonuçlar ile karşılaşabileceksiniz. Doğal böcek ilacı nasıl hazırlanır? Vereceğimiz tarifi uygulamadan önce ilk olarak aşa

Duş ve Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?

Eğlenceli bir iş olarak görülmese de temizlik konusu mühim. Özellikle bazı yerlerin temizliği çok elzem bir o kadar da keyifsiz, kabul. Ama yapmaktan başka da çare yok. Aslında elinizdeki malzeme ile kolayca temizleyeceğinizi bilseniz, hiç bir temizlik can sıkıcı değil. Hal böyle olunca, özellikle en çok nefret edilen temizlik yerlerinden biri olan duş temizliği için güzel bir pratik yöntemler bulmak lazım. Malum, banyo evde en çabuk ve en çok kirlenen bölge olarak sayılabilir. Özellikle fayansların kirlenmesi, l avaboların leke tutması ve duştan sonra meydana gelen su basıncı, duşun düzgün temizlenmediğinde ortaya çıkan problemlerdendir. Keyfinize göre pahalı temizlik malzemeleri satın alabilir veya bir temizlikçi tutabilirsiniz. Ancak bunları düşünmek yerine gelin daha yakın olan ucuz ve en önemlisi de hızlı olan bu yöntemleri deneyelim. En iç rahatlatıcı özelliği de, sadece iki malzemeye ve birkaç eşyaya ihtiyacınız olmasıdır; Malzemeler :  250 ml sı

Yüksek Tansiyona İlaç Gibi Gelen Besinler

Stres, şişmanlık ve sigara gibi etkenler tansiyonu tetikleyip, kalp hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Lavanta, limon ve sarımsak aniden fırlayan tansiyona ilaç gibi etki ediyor, hayat kurtarıyor... Hipertansiyon, yani yüksek tansiyon, kan dolaşımı için damarlarımızda gerekli olan kan basıncının normalden fazla olmasıdır. Atardamarlardaki büyük kan basıncının 140, küçük kan basıncının ise 90'a eşit ya da daha yüksek olduğu durumlara denilir. Yüksek tansiyon ülkemizde her 3 kişiden 1'inde görülen önemli bir sağlık sorunudur. Tedavi edilmediğinde; kalp yetmezliği, kalp büyümesi, damarlarda daralma, felç, böbrek yetmezliği ve körlük gibi ciddi sorunlara neden olur; bu nedenle mutlaka erken teşhis ve tedavi edilmelidir. İLAÇ GİBİ BESİNLER... SARIMSAK: Mide kanserlerini önler. Tansiyon ve kolesterolü düşürür. LİMON: Limonlu su, tansiyon düşürmek için halk arasında en sık kullanılan yöntemdir. Limon suyunun tansiyon düşürmedeki etkisi tıbbi araş

Ayaklardaki Yanma, İğne Batması, Uyuşma ve Karıncalanmanın Sebebi

Ayaklarda yanma, iğne batması, uyuşma ve karıncalanma gibi hisler, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir ve genellikle vücudunuzda bir tür sinir hasarı veya rahatsızlık olduğunu gösterir. Bu tür semptomlar, çeşitli sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir ve dikkate alınması gereken önemli işaretlerdir. Bununla birlikte, ayaklarda yanma ve karıncalanma hissi, genellikle basit bir durumdan kaynaklanır. Örneğin, uzun süre ayakta durma, yanlış ayakkabı giyme veya bacakları çaprazlama gibi durumlarda, ayaklardaki sinirler sıkışabilir ve bu da yanma, iğne batması veya uyuşma hissine neden olabilir. Ancak, bazen daha ciddi sağlık sorunları da bu tür semptomlara yol açabilir. Diyabet, periferik nöropati, tarsal tünel sendromu, spinal disk herniasyonu, vitamin eksiklikleri gibi durumlar, ayaklarda yanma ve karıncalanma hissine neden olabilir. Bu nedenle, bu tür semptomlarla karşılaşırsanız, bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, semptomlarınızın nedenini belirlemek için bir diz

EVDE İÇİ SARARAN, DIŞI KARARAN ÇAYDANLIK NASIL PIRIL PIRIL YAPILIR? - DOĞAL YÖNTEM

Evde Çaydanlık Nasıl Parlatılır? Çay içmesi ne kadar keyifliyse demlik temizlemesi de bir o kadar keyifsizdir. Ama küçük 1-2 püf noktasını bilirseniz pırıl pırıl demlikler i elde etmek hiç de zor değil! Evinizde en çok kullandığınız mutfak gereçlerinden birisi de çaydanlıklardır. Özellikle çay deminin ve sudaki kirecin de neden olması ile birlikte çaydanlıklar oldukça kısa sürede kirlenir ve kalıcı izler oluşarak parlak görünümünün kaybolmasına neden olabilmektedir. Çayı çok seven bir millet olduğumuz için gün içinde pek çok kez çay demleriz. Ancak çaydanlığı temizlemek çay içmek kadar keyifli olmayabilir. Evde kolay bir şekilde kirlenen çaydanlıklarınızı temizleyerek parlatabilirsiniz. Evde çaydanlık parlatmak için artık vakit kaybetmenize gerek yok. Kararan Ve Kireç Lekesi Oluşan Çaydanlıklarınızı Evde Nasıl Parlatabilirsiniz? Limon Tuzu  Çaydanlığın içerisinde oluşan kahverengi ve sarı lekeleri temizlemenin en kolay yolu limon tuzudu

Limon, Tuz ve Karabiber ile İyileşen 5 Hastalık

Yemeklerinize farklı bir aroma katmak için kullandığınız tuz, limon ve karabiber, aynı zamanda birçok sağlık problemine iyi geliyor. İşte tuz, karabiber ve limon üçlüsünün iyi geldiği rahatsızlıklar… 1- Soğuk algınlığı : Kaynamış suyun içerisine yarım limonu ekleyin. 10 dakika geçtikten sonra suya bir çorba kaşığı organik bal döküp tüketin. 2- Boğaz ağrısı  : Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı deniz tuzu ve bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin. NOT: Birkaç gün boyunca bu gargarayı uygulayın. 3- Astım  :  Kaynayan suya 2 karanfil tomurcuğu, 15 fesleğen yaprağı ve 10 adet karabiber atın. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra cam kavanoza dökerek 2 yemek kaşığı bal tüketin. 4- Diş ağrısı  : Yarım çay kaşığı toz karabiberi, bu miktardaki karanfil yağı ile karıştırın. Karışımı ağrıyan dişinize uygulayın. 5- Mide bulantısı  : Bir çay kaşığı karabiber ile bir yemek kaşığı limon suyunu ılık suyun içine ekleyin. Limonun insan sağlığ

Ev Temizliğinde Asla Sirke Kullanılmaması Gereken Yerler

Kimyasal kullanmamak için çoğu zaman ev temizliğinde sirke kullanırız. Ancak ev temizliğinde sirke her zaman yarar sağlamıyor. Evinizde kullandığınız birçok noktada sirke yarar yerine zarar verebiliyor. İşte ev temizliğinde asla sirke kullanmamanız gereken yerler. Sirke yemekler dışında temizlik konusunda da çoğu ev hanımının kurtarıcısı haline geldi. Yer silmeden çamaşır makinesinde yumuşatıcı olarak kullanmaya, dibi tutmuş tencereleri temizlemeye kadar daha birçok şeyde sirke kullanılıyor. Ancak sirke ev temizliğinde bir numaralı yardımcınız olsa da asla kullanılmaması gereken yerler var. İşte ev temizliğinde sirkeyi kullanmamanız gereken yerler Granit ve mermer mutfak tezgâhları  : Sirke içerisinde yer alan yoğun miktardaki asit nedeniyle granit ve mermer yüzeylere zarar verebilir, lekelenmeler oluşmasına neden olabilir. Ütüdeki yanık lekeleri  : Bayanların korkulu rüyası haline gelen ütü üzerine yapışmış yanık lekelerinde sirke ve tuz kullanımı

Cilt Üzerindeki Siğil, Ben, Siyah Nokta, Et Beni ve Yaşlılık Lekeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Yok Edilir?

Kozmetik ürünlere, pahalı kremlere, jellere, cerrahi işlemlere dünyalar dolusu paralar vermeyin! Boşuna kendinizi de üzmeyin. İşte her türlü cilt lekenize ilaç gibi gelecek doğal çözümler... Cildimiz sürekli olarak farklı kimyasallara, güneş ve kirili hava gibi olumsuz etkenlere maruz kalıyor. Fakat aynı zamanda hormonal dengesizlikler, stres ve sağlıksız beslenmeler de bunlara eklenince cildimiz ben, siğil, et beni, yaşlılık lekeleri ve siyah noktalara savaşmak zorunda kalır. İyi haber şu ki bu sorunları tedavi etmek için sayısız doğal yöntem var! Bu “doğal tedaviler” kesinlikle tıbbi tedavi yerine geçmez, ancak denemeye de değer! Benler: MedicineNet’te yayınlanan habere göre, benler cildin pigment üreten hücreleri olan melanositlerden oluşur. Benler güneşe maruz kaldıklarında, daha koyulaşır ve cildin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilirler. Doğal yöntemlerle bunlardan kurtulmak için Healtline’da yayınlanan bir haberde sarımsak öneriliyor. Sarımsağı benle

Anadolunun Çoğu İlinde Var... Faydaları O Kadar Çok, Yemeği Öyle Güzel Oluyor Ki Denemelisiniz

Madımak otu, özellikle Anadolu mutfağında sıkça kullanılan ve çeşitli sağlık faydaları olan bir bitkidir. Madımak otunun faydaları şunlardır: Sindirim Sistemi Sağlığı: Madımak otu sindirim sistemi için faydalı bir bitkidir. Sindirim sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekleyebilir. Bağışıklık Sistemi Güçlendirme: Madımak otu, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahiptir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruyabilir ve bağışıklık sistemini destekleyebilir. Antioksidan İçeriği: Madımak otu, antioksidan bakımından zengindir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerin sağlığını korur ve yaşlanmayı geciktirebilir. İdrar Yolu Sağlığı: Madımak otu, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkiye sahip olabilir. İdrar yolu enfeksiyonlarını önleyebilir ve tedavi edebilir. Cilt Sağlığı: Madımak otu cilt sağlığı için faydalıdır. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki ilt

Çamaşırlarınızı Çok Daha Temiz, Parlak ve Canlı Hale Getirecek 13 Özel Yıkama Taktiği

Çamaşır yıkamak muhtemelen en sıkıcı ev işlerinden biridir ve bunun çözümü için neredeyse hiçbir yol yoktur. Mühendisler her zaman bizler için yeni ev aletlerini icat ederler hatta artık uzaktan bile kontrol edilebilen bir tür çamaşır makinesi bile var ama hala bu süreç hiç keyifli değil. İstatistiklere göre, kadınlar yaklaşık olarak günde 17 dakika çamaşır yıkıyor. Bu yazıda sizinle; çamaşırlarınızı ayırmak, çamaşırlarınızı yıkamak ve çamaşırlarınızı kolayca kurutmak için harcadığınız zamanı önemli ölçüde azaltabilecek bazı hileleri paylaşacağız. Sizler için çamaşırları hızlı ve basit bir süreç haline getirecek öneriler listesi hazırladık. 1. Çamaşırlarınızı beyazlatmak için çamaşır makinenize bir miktar aspirin hapı koyun. Bazı insanlar, sıklıkla ortaya çıkan sarı ter lekeleri nedeniyle beyaz kıyafetleri giymekten kaçınmayı ister. Artık güzel, beyaz bir gömleği giymekten hiç korkma, sana iyi haberlerimiz var! Birkaç aspirin hapını çamaşır makinesine