Ana içeriğe atla

Kabak Çekirdeği : Cebinizdeki Doktor

Yapılan araştırmalara göre kabak çekirdeğinin içeriğinde bulunan sterollerin, prostat dokusunu olumsuz yönde etkileyen DHT düzeyini azalttığı belirlenmiştir. Uzmanlar kabak çekirdeğini cebinizdeki doktor olarak tanımlıyor. Kabak çekirdeği içerisinde çok zengin ve faydalı besin maddesi vardır. Bunlardan en önemli olanı ise cucurbitacin adlı bir bileşendir. 

1-Kabak çekirdeki yoğun miktarda magnezyum içermektedir.

Bu yüzden magnezyum deposu diyebiliriz. Magnezyum, bizim yaşamsal kaynağımız olan maddedir. Vücudun düzgün çalışması için gereken 300 den fazla farklı biyokimyasal reaksiyonunun oluşumundan sorumludur.

Magnezyum ihtiyacımızın yüksek bir miktarını karşılamak için her gün yarım su bardağı kabak çekirdeği yemeliyiz. Ortalama %92 günlük magnezyum ihtiyacımız karşılanmış olur.

2-Kabak çekirdeği doğal olarak kullanılan viagra dır. 

Erkeklerdeki testesteron seviyesini arttırır ve cinsel sağlığında mucizeler yaratır. Kabak çekirdeği, içerisinde B,C,D,E ve K vitaminleri içerdiğinden dolayı libido üzerinde büyük rolü vardır.

Cinsel sağlıktan ayriyetten kabak çekirdeğinde çinko doludur, bu da yüksek olan testesteron seviyelerinin arkasındaki güçtür.

3-Kabak çekirdeği bulunduğunuz modu değiştirir ve ani bir şekilde sıcak basmalarını azaltır. 

İçerdiği triptofan(beynin serotonin üretmesine yarayan bir aminoasit) sayesinde yaşamış olduğunuz ruh halinizi daha güzel bir hale getirir.

Vücut ısısını dengeleyen bu kabak çekirdeği magnezyum eksikliğinden kaynaklanan durup dururken sıcak basmalarını da azaltır.

4-Kabak çekirdeği kansere birebirdir. 

Kabak çekirdeki "cucurbitacins" olarak bilinen bileşikler tarafından çok zengindir. Yapılan bir araştırmalara göre,bu bileşiklerin kanser tedavisine iyi geldiğini hatta bazı tür kanser hücrelerini yok ettiği ortaya çıkmıştır.

5-Kabak çekirdeği,en önemi sorunumuz olan uykusuzluk sorununa iyi gelmektedir. 

Doğal bir amino asit olan “tryptophan” içeren kabak çekirdeği uyku kalitenizi yükseltebilir. Vücut tarafından “uyku hormonu” olarak bilinen serotonine dönüştürülen tryptophan uyku bozuklukları tedavisi için önerilen besinler arasında yer alıyor.

Yatmadan 2-3 saat önce 1 avuç kabak çekirdeği yiyerek uyku kalitesini yükselten melatonin ve serotonin düzeylerini artırabilirsiniz.

6- Kabak çekirdeği diyabete iyi gelir.

Kabak çekirdeğinin diyabet hastalığına etkisi henüz sadece laboratuvar hayvanları üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına dayansa da ilk sonuçlar oldukça umut verici. Yapılan bu araştırmalarda kabak çekirdeği ve kabak çekirdeği yağının diyabetik hayvanlarda insülinin düzenlenmesine yardımcı olduğu belirlenmiş. 

Aynı araştırma sonuçlarına kabak çekirdeği diyabet nedeniyle görülen böbrek hastalıklarına karşı koruma sağlıyor. Bunun başlıca nedeni kabak çekirdeğinin serbest radikalleri nötralize ederek çeşitli hastalıkların gelişimini hızlandıran oksidatif strese karşı organları koruması.

Omega 3: Kabak çekirdeğinin de aralarında bulunduğu çiğ yemişler bitki kaynaklı omega 3 yağ asitleri bakımından en sağlıklı kaynaklardır. Bitkisel omega 3 yağ asitleri (Alfa Linolenik Asit veya ALA) vücut tarafından çok daha etkili EPA ve DHA omega 3 yağ asitlerine dönüştürülür. Vücudumuz omega 3 üretmediği için ihtiyacımız olan omega 3 yağ asitlerini ancak tükettiğimiz gıdalardan alabiliriz.

Önemli bir bileşen olan omega 3 eklem kireçlenmesinden depresyona, bebek gelişimden astıma, dikkat eksiliğinden Alzheimer’e kadar pek çok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır. 

Kabak Çekirdeği Kürünün Yapılışı

Kabak çekirdeğinin kabuklarını çıkardıktan sonra havan ve robot yardımıyla ezin.  Daha sonra kabak çekirdeklerini ocakta kaynayan suya ekleyin ve ocağın altını kapatın. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde dinlensin.

Ardından süzerek çekirdeklerden arındırın. Elde ettiğiniz kabak çekirdeği suyunu her gün düzenli olarak için. Bu kür sadece prostat büyümesi için değil,  genel sağlık sorunlarına karşı tavsiye edilir.

Peki, Fazla Kabak Çekirdeği Yemenin Bir Zararı Var mı?

Çok fazla kabak çekirdeği yerseniz günlük almanız gereken kalori miktarını aşabilirsiniz. Örneğin normalde gün boyu 2000-2500 kalori alıyorsanız sadece 200 gram kabak çekirdeğinden bu kalori miktarının yarısını alabilirsiniz. Ayrıca yağ bakımından zengin olan kabak çekirdeği almanız gerekenden fazla yağ almanıza yol açabilir. Yağın fazlası ise mide ağrısına ve ishale yol neden olabilir

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen...

Görsel kaynaklar:

  • http://333oee3bik6e1t8q4y139009mcg.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/09/PumpkinSeeds_TopHealthBenefits.png
  • https://greenblender.com/smoothies/wp-content/uploads/2017/07/health-benefits-of-pumpkin-seeds-by-greenblender.png
İçerik Kaynakları :
  • https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/30/pumpkin-seed-benefits.aspx
  • https://www.healthline.com/nutrition/11-benefits-of-pumpkin-seeds
  • http://www.care2.com/greenliving/13-health-benefits-of-pumpkin-seeds.html

ŞUAN EN ÇOK NE OKUNUYOR 👇👇

Kuru Fasulyenin Gaz Yapmaması Nasıl Sağlanır?

Bol proteinli, lezzetli mi lezzetli kuru fasulyeyi çok seviyor, hatta ne kadar çok yersek yiyelim hiç bıkmıyoruz. Kuru fasulye yanına pilav, cacık ya da turşu olan bir masaya kim oturmaz ki? Kuru fasulyenin gaz yapmaması için ne yapmak gerekir biz biliyoruz. Her güzel şeyin bir bedeli var gibi kuru fasulye yemenin de bir bedeli var, o da ‘’gaz’’ mı diyorsunuz? Hayır, aslında böyle bir bedel yok. Kuru fasulyenin gaz yapmaması için sadece bilmeniz ve yapmanız gereken şeyler var. Bunlar nelerdir gelin bir bakalım… Konunun başlangıç noktasına gelelim; ‘’Kuru fasulye neden gaz yapar?’’ Kuru fasulye bünyesinde midemizin sindiremeyeceği kadar oligosakkarit bulunduruyor. Oligosakkarit, şeker molekülleridir. Midemiz ve ince bağırsaklarımız oligosakkariti sindiremez ve bu yüzden başka sevdiğimiz kuru fasulye olmak üzere diğer tüm baklagiller midede rahatsızlık yaşanmasına sebep olur. Yaşanılan gaz ve mide rahatsızlıklarına çözüm olarak oligosakkaritleri kalın ba

İşte Ayak Şişliklerinin Sebebi Olabilecek 9 Ciddi Hastalık

Sadece sıcaklardandır, bütün gün ayakta durdum ondandır ya da bugün çok yürüdüm de şişti demeyin. Ayak şişmesinin sebebi bu 9 rahatsızlıktan biri olabilir. Ayakların şişmesi genellikle hamilelik, sakatlık veya tüm gün ayakta durmak gibi koşullarla ilişkilendirilir. Ancak ayakları şiş olan birçok insan ne hamile, ne spor sakatlığı var ne de tüm gün ayakta çalışıyor. Peki diğer sebepler ne olabilir? Aklınızda bulunsun, çoğu zaman ayaklarınızın şişmesi hayatınızı tehdit etmez  ancak yürümek için onlara ihtiyacınız olduğunu düşününce, tedbirli olmakta fayda var. Soğuk suda bekletmek veya güzel bir masaj yaptırmak tüm sıkıntılarınızı ortadan kaldırabileceği gibi, başka sebepleri de olabilir. Hadi bunları öğrenelim! Altta yatan sebep hayati risk taşıyor da olabilir ne yazık ki her zaman yüksek yüzdelik dilimde bulunacak kadar şanslı olmayabiliyoruz. Bu içeriğimiz sayesinde ayaklarınızın şişmesinin sebepleri hakkında daha detaylı bilgi edinebilir ve doktorunuz

Saçınızdaki Beyazlardan Sonsuza Kadar Kurtulun!

Saçlarınızın arasında istemediğiniz beyaz teller mi çıkıyor? Saçlarınız gri görünmese bile bu bir kaç tel sizi huzursuz etmeye yetiyordur. Hatta saçlarınızı boyatmak ve şekillendirmek için harcadığınız paralar da can sıkıcı olmaya başlamış olabilir. Yavaş yavaş siz de bu beyaz saçların genç yaşlarda neden çıktığını ve bu durumdan nasıl kurtulacağınızı merak etmeye başlamışsınızdır. Bizce bunun için denenebilecek ilk, en kolay ve en ucuz yol bitkisel doğal çözümleri denemek. Ama isterseniz çözümlere geçmeden önce neden bu genç yaşınızda saçlarınız beyazlıyor sebeplerine bir göz atalım; Erken yaşta saç beyazlamasının nedenleri Saç beyazlamasının bilinen en büyük sebebi genetiktir. Yani anne/babanızın saçlarında sizin yaşlarınızdayken beyazlama olmuşsa bu çok yüksek ihtimalle sizde de olacak anlamına geliyor. Gizli şeker veya kan şekeri düşüklüğü olarak bilinen şeker hastalıkları da saçlarınızın erken beyazlamasına sebebiyet verir. Saça rengini veren mela

Soğanın Şaşırtıcı Bir Şekilde Tedavi Ettiği 10 Sağlık Sorunu

Soğan tam bir mucize saçan bitkidir. Soğan sayesinde tedavi edebileceğiniz o kadar çok sağlık problemi var ki. Eskilerin tedavi reçetelerini düşününce soğansız bir tarif yok denecek kadar az. Soğan; yanığa, yüksek ateşe, siğile ve hatta kansere bile iyi gelmektedir. Bunlar soğanın en yaygın bilinen özelliklerinden birkaç tanesidir. İşte soğanın inanılmaz bir şekilde tedavi ettiği sağlık problemleri: 1.Soğuk algınlığına iyi gelmektedir Soğanın soğuk algınlığına iyi geldiğini duymayan yoktur. Mevsim geçişlerinde ve soğuk kış aylarında, hastalanacağınızı hissettiniz zaman derhal çiğ soğan tüketmelisiniz. Soğanı bu şekilde tüketmeyi sevmiyorsanız bunun yerine soğan, bal ve zencefil karışımından doğal bir çay hazırlamak mümkündür. Soğan tüketmeye başladığınız anda sinüsler temizlenmektedir. Soğan çayı reçetesi ise antibiyotik görevi görmesinin yanı sıra boğazdaki ağrıyı da yok etmektedir. 2. Vücut ateşini düşürür Soğanla yüksek ateşin düşürülmesi size biraz tu

KANDAN ÜRİK ASİDİ TEMİZLEYEN, ANKSİYETEYİ TEDAVİ EDEN VE ALKOL SİGARA YOKSUNLUĞUNU AZALTAN KARABİBER YAĞI

Günümüzde baharatlar grubundan en çok tüketileni karabiberdir. Karabiber yağının özellikleri ve faydaları oldukça fazladır. KANDAN ÜRİK ASİDİ TEMİZLEYEN, ANKSİYETEYİ TEDAVİ EDEN VE ALKOL SİGARA YOKSUNLUĞUNU AZALTAN KARABİBER YAĞI Karabiber sağlığınıza bir çok faydada bulunacak esans yağ şeklidir. Hatta bugüne kadar kullanmış olduğunuz en güçlü ürünlerden biri karabiber yağı olacaktır. KARABİBER YAĞININ SAĞLIĞA FAYDALARI 1- Karabiber yağı antiseptik özellik taşımaktadır :  Antiseptik özellikle kalmayıp spazm çözücü, antienflamatuar, antioksidan, gaz giderici, idrar söktürücü, balgam söktürücü, ateş düşürücü, kabız giderici ve urik asit gut hastalığı engelleyini etkileri vardır. 2- Antibakteriyel özelliği vardır :  Böcek ısırmaları sonucu kaşıntıları ve iltihapları ortadan kaldırır. Damarları temizler ve böylelikle damar tıkanıklığını önler. 3 - Karabiber yağı antioksidan özelliği taşımaktadır :  Serbest köklerin sebep olduğu damar hasar